Son dönemlerde siyasi tarihimize birçok parti girdi

Bunlar Deva, Gelecek, Memleket, Zafer, Yenilik, Türkiye Değişim, Merkez Ana, Güç Birliği, Yeniden Birlik vb. ismini sayamayacağım partiler.

Başka bir değişle, ülkemizde 2019 yılından bu yana 23 parti kurulmuş. Bu yılın, yani 2022 yılının Mayıs Ayı itibariyle, eski ve yeni olmak üzere 120 tane siyasi parti mevcut. Bunun ancak 27 tanesi seçimlere girecek. Değim yerindeyse, ülke olarak bir siyasi parti cennetine sahibiz. Nazar değmemesi için söylenecek tek söz var, o da “Maşallah” demek olacak.

Bu partiler kurulurken, hepsinin ana ilkesi iktidar olmak.  İktidara yürümek için de önce güçlü bir kamuoyu algısı oluşturmanız lazım. Bunun en temel etkenlerinden bir tanesi sağlam bir lider yapısı ve bununla beraber sağlam bir teşkilat yapınızın olması lazım. Bunlar olurken de, Genel Merkez nezdinde, Genel Merkez yöneticileriniz, yerel de teşkilatlarınız sürekli halkla iç içe olması gerekiyor.

Dedik ya eski ve yeni olarak 120 tane siyasi parti mevcut. 2019 yılından bu yana kurulan 23 parti ve totalde 27 tanesinin de önümüzdeki genel seçimlerde, oy pusulasında adı geçecek.

Gelelim bu 27 siyasi partiye.  Bunların kaç tanesinin yerel anlamda tabelası mevcut.  Hangisinin İl Başkanını veya ilçe başkanlarını tanıyoruz. Bir gazeteci olarak inanın bir elin parmakları kadarını ancak tanıyorum. Hiç öteye gitmeye gerek yok. Madem Aksu’dayız, o halde Aksu’dan örnek verelim.

AK Parti, MHP, CHP, İYİ Parti, BBP, Saadet, Memleket ve Vatan Partisi dışında tabelasına denk geldiğimiz başka bir parti tabelası var mı? Şahsen ben bilmiyorum. Bilen varsa söylesin. Ha bu arada Memleket Partisi’nin tabelasını da geçenler de tesadüfen gördüm. İnanın İlçe Başkanının kim olduğunu bilmiyorum. Ayrıca bilmemek benim ayıbım değil. Kuruluş aşamasında hızlı çıkış yapan DEVA, Gelecek, Zafer, Merkez Ana gibi partilerin tabelaları nerede? Ya yılların DSP’sine ne demeli. Tabelası olan partilerin varlığı ve yokluğu da ayrıca da sorgulanmalı diye düşünüyorum. Gerçi Aksu’da bir Belediye olmamış olsa siyasilerin yüzüne hasret kalacağız. Allah’tan ki aktif bir belediye var.

Ayrıca bu acı durum sırf Aksu ile sınırlı değil. Antalya Merkez’de aynı senaryo. Büyük bir coşkuyla kurulan DEVA Partisi’nin Antalya İl Başkanı olarak Süleyman Akıncı atandı. Hızlı bir giriş yapan Akıncı hemen akabinde görevinden istifa etti. Gelecek Partisi’nde de durum aynı. Bilindiği üzere Gelecek Partisi DEVA’dan önce kuruldu. İlk ataması yapılan İllerden biridir Antalya. İl Başkanı olarak atanan Beytullah Demir, yaklaşık olarak 40- 50 gün önce istifa etti. Yerine Genel Merkez Kurucular Kurulu’ndan Mevlüt Demir atandı.  Beytullah Bey’in istifasından önce birçok ilçe başkanı ve Antalya İl Kadın Kolları Başkanı da istifa ettiklerini deklare etmişlerdi. En son istifa de Zafer Partisi’nde yaşandı. Kurucu İl Başkanı olarak atanan Galip İlya, geçtiğimiz günlerde zehir zemberek bir yazılı açıklamayla görevinden istifa ettiğini açıkladı. Buna benzer birçok örnekler sayabiliriz. Ayrıca bu partilerin birçok ilçe de teşkilatları yok. Bundan dolayı da yazacak ve söyleyecek çok şey var.  Ama benden bu kadar. Gerisini artık sizin yorumlarınıza bırakıyorum.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.