Yine kime oy vereceğiz diye sormayın, bu sefer ki oy kullanma başka, bu oylar eminim ki Aksu’da yaşayan halkın ulaşım problemini kökten çözeceğinden oylamaya katılacak mahallelerin, yüzde yüz katılım sağlayacağı bir oylama olacaktır.
Pazar günü sandığa gidilmesinin sebebi Aksu’ya raylı sistem hattının kurulmak istenmesi. Yani Antalya’da kullandığımız “tramvay” raylı sistem, Aksuya da gelsin isteniyor. Ve bunun tercihi vatandaşlara bırakılıyor.
Aksu’ya ulaşım hem daha az zamanda, hem de çok beklemeler yaşanmadan sağlanacaktır. Raylı sistem sayesinde Aksu’dan, Muratpaşa ve Kepez bölgesine bir seferde varılabilecek.

Oylamaya katılacak Mahalleler; Cihadiye, Güzelyurt, Soğucaksu, Konak, Hacıaliler, Macun, Barbaros, Çalkaya, Solak, Pınarlı mahalleleri.
Geçen hafta güneyhaberci.com haber sitemizde yer alan ve Aksu’yu çok yakından ilgilendiren haberin detaylarını sizinle paylaşmak istiyorum.

“Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, EXPO Meydan raylı sistem hattı için sandık kuruyor. Güzergâh üzerinde bulunan 20 mahalle, 31 Ağustos Pazar günü, sandığa giderek raylı sistemi oylayacak.

Raylı sistem hattının geçiş güzergâhında sınırı bulunan 20 mahallede oturan vatandaşlar, sandığa giderek raylı sistemi oylayacak. Bu mahallelerde yaşayan Antalyalılara 'Raylı sistem hattını istiyor musunuz?' sorusu sorulacak. Raylı sistem projesi, vatandaşlardan onay alması durumunda hızla başlayacak ve 2016 EXPO açılışına yetişecek. Eğer Antalyalılar raylı sistem hattını istemezse, proje iptal edilecek.

SEÇMEN LİSTELERİNDE İSİMLERİ OLANLAR OY KULLANACAK
Kanunların belediyelere verdiği kamuoyu yoklaması yapma yetkisi kapsamında yapılacak oylama için, seçim kurulundan mühürlü sandıklar ve oy kullanma kabinleri temin edildi. Ayrıca seçimlerde oy kullanacak kişilerin belirlenmesi için, seçim kurulundan mahallelerin seçmen listeleri alındı.

Her bir mahalle için ayrı ayrı muhtar, bir aza ve bir belediye görevlisinden oluşan sandık kurulları oluşturuldu. Bu kurullar oy kullanma ve sayım işlemlerinin sorunsuz geçmesi için çalışacak. Seçim kurulundan alınan seçmen listelerinde isimleri bulunan Antalyalılar, 31 Ağustos Pazar günü saat 09.00'dan itibaren muhtarlıklara gelerek oylarını kullanacak. Oy kullanama işlemi, saat 17.00'ye kadar devam edecek. Mühürlü sandıklar sandık kurulları tarafından açılacak ve aynı gün içinde sayımlar yapılacak”.

OY KULLANACAK MAHALLELER
Aksu Belediyesi: Cihadiye1, Güzelyurt, Soğucaksu, Konak, Hacıaliler, Macun, Barbaros, Çalkaya, Solak, Pınarlı
Muratpaşa Belediyesi: Kızıltoprak, Meydankavağı, Mehmetçik, Tarım, Topçular, Yeşiloca, Yenigöl, Yeşilköy
Kepez Belediyesi: Göksu, Altınova Sinan

Bu proje, Aksu’yu Antalya’nın çok ilerisinde bir ilçe olmaktan çıkaracak ve merkez ilçe statüsünü bir kez daha kazandıracaktır. Eğer Aksulu olarak bu hizmetten yararlanmak istiyorsanız, Pazar günü muhtarlıklarda yapılacak oylamaya katılmayı unutmayınız.

Saygılarımla..

 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.