Yazının başlığı olan cümle Avukat Murat Erdoğan’a ait. Erdoğan, yasal olmadığı gerekçesiyle Kemerağzı’nda kurulan Orion Pazar yeri ile ilgili hukuk sürecini başlatan Aksu Belediye Meclis üyesi Mustafa Poyraz’ın avukatı. Yani uzun bir süredir tartışmalara konu olan bu alanla ilgili yapılan ihaleyi ve ihalenin dayanağı olan encümen kararını yasal yolla iptal ettiren avukattır. Murat Erdoğan. Sayın Erdoğan’la fırsat buldukça görüşürüm. Olayları analiz yetisi ve engin hukuk bilgisi her seferinde ufkumu açmıştır.

Hatta bir keresinde Antalya 2’inci İdare mahkemesince ihalesi iptal ettirilen Orion Pazar yerinde gelişen gelişmeleri öğrenmek için aradığımda, “Bunca yıllık avukatım. Böyle bir vakayı ilk defa görüyorum” demesi ve ardından, “Neden öyle bir şey deme gereksiniminde bulundunuz?” şeklinde ki sorduğum soruya, “Bu kadar da olmaz. Bu konu üniversitelerin hukuk fakültesinde tez konusu olacak bir konu. Hukukun yok sayıldığı bir anı yaşıyoruz. Mahkeme karar vermiş. Ortada yasal olmayan bir şeyler tescillenmiş. Gecikmelide olsa, mahkemenin verdiği karardan dolayı Aksu Belediyesi yüklenici firmayla olan sözleşmeyi tek taraflı fesih etmiş. Oranın boşaltılması gerekirken. Tüm bunlar yokmuş gibi hala aynı tas aynı hamam devam ediliyor. İşte bundan dolayıdır ki, hukukun tıkandığı bu durum üniversitelerde tez konusu olarak ele alınmalı”  diye verdiği cevap beni oldukça şaşırtmıştı.

Bu gelişmeden sonra tartışmaların odağındaki Orion Pazar yeri ile ilgili Avukat Erdoğan’la son olarak 15 Ekim 2018 tarihinde bir görüşme yapmıştım.  Alan üzerinde yüklenici firmanın resmen bir işgalinin olduğunun altını çizen Erdoğan,  bu işgale de Aksu Belediyesi yetkililerinin göz yumarak suç işlediğini davalı belediye, yani Aksu belediyesinin kamu malını ihale alıcısına PEŞKEŞ çektiğini net bir dille ifade etmişti.  

Bu açıklamaların üzerinden 8 ay geçti. Mahkeme kararı, yine mahkeme kararından dolayı sözleşmesi fesih edilen Orion Pazar’ı hala yerinde duruyor. Her yıl yaklaşık olarak 15 ila 20 milyon TL para kiracılardan toplanıyor. Yani birileri ve bu yolsuzluğa göz yuman bazı belediye bürokratları ceplerini dolduruyor. Aksi taktirde neden bir arpa boyu yol alınmaz. Derken geçen hafta bahsi geçen alanın Turizm Bakanlığı’nın yaptığı imar planları doğrultusunda okul alanı olarak resmiyet kazandığı haberi bize ulaştı. Bizlerde bununla ilgili haberi sizlere paylaştık. Sonrası Murat Erdoğan’la iletişime girdik. O alanın okul alanı olarak resmiyet kazandığını ifade ettik.

Bakanlığın tasarrufunun kendisini pekte ilgilendirmediğinin altını çizen Erdoğan, İtfaiye Daire Başkanlığının alanla ilgili yaptığı tespitlerde akla ve hayale gelmeyecek birçok usulsüzlükleri rapor ettiğini ve en önemlisi raporda Kallavi, katmerli bir peşkeşin ortaya çıktığını ifade etti.

“Nasıl?” demeye kalmadan anlatmaya başladı Av. Murat Erdoğan.

“Bu alan sözleşmede 6 dönüm olarak kiraya verildiği ifade ediliyor. İtfaiye Daire Başkanlığı’nın yaptığı araştırmada yüklenici firmanın kullandığı alanı 9 dönüm olarak tespit etmiş.  Yani üç senedir yüklenici firma ekstradan 3 dönüm alanı daha kullanmış.  Yani belediye hem orayı tahliye ettirmediği gibi, bu olaya da göz yummuş. Halk soyuluyor. Yasal hiçbir tarafı yok. Usulsüzlük hat safhada. Belediye gidip işgal tazminatı almalı. Bunun adı katmerli kallavi bir peşkeştir. Bizler bununla ilgili suç duyurusunda bulunduk. Eninde sonunda bu sürece dahil olan belediye yöneticileri yargı önünde hesap verecekler”

Sayın Erdoğan’ın açıklamaları bunlar. Umarım bu açıklamalar Aksu Belediye Başkanı Sayın Halil Şahin’ de bir silkinmeye neden olur. Artık etrafında olan biten olaylara objektif pencereden bakmasına vesile olur. 2 sene önce dostane olarak yaptığımız, “Kemerağzı Pazar yeri 2’inci bir Dokuma vakası mı olur?” şeklindeki uyarılarımız zamanında dikkate alınmış olsaydı, bugün bunlarla uğraşmamış olurdu. Ama gene de geç kalınmış bir durum yok. Zararın neresinden dönülürse kardır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.