PEŞKEŞ ÇEKTİLER

Kemerağzı-Kundu’daki Orion adlı Pazar Yeri ile ilgili hukuk mücadelesini sürdüren Av. Murat Erdoğan, çok konuşulacak bir iddiayı ortaya attı. Aksu Belediyesi yetkililerinin kamu malını peşkeş çektiğini ileri süren Erdoğan, Maalesef, “Bu söylemimiz sıradan bir iddia olmaktan çıkmış, bir gerçeklik olarak gün yüzüne çıkmıştır” dedi.

15 Ekim 2018 Pazartesi 14:24
PEŞKEŞ ÇEKTİLER

Tüm mahkeme kararları

Tartışmaların odağında olan Kemerağzı-Kundu’daki Orion adlı Pazar yeri ile ilgili, Aksu Belediyesi yetkililerine şok bir suçlama Av. Murat Erdoğan’dan geldi.  Erdoğan Kemerağzı Mahallesi sınırları içerisinde yer alan aynı zamanda kamu malı olan alanın, Orion Pazar yöneticilerine peşkeş çekildiğini açık bir dille ifade etti.  Davalı belediyenin savunmasının hiçbir gerçek payı olmadığının altını çizen Av. Murat Erdoğan, “Tüm mahkeme karalarına rağmen, kamu alanı peşkeş çekilmiştir” dedi. 

Resmen bir işgal

Antalya 2’inci İdare Mahkemesi’nin, bahsi geçen Pazar yeri alanıyla ilgili gerçekleştirilen ihaleyi ve ihalenin dayanağı olan Encümen kararını, itiraz yolu kapalı kalmak kaydıyla iptal ettiğine vurgu yapan Av. Erdoğan, “ Alınan bu karardan sonra Aksu Belediyesi yetkilileri, ihale alıcı olan Orion Pazar yetkilileriyle gerçekleştirdikleri sözleşmeyi fesih etikleri, ihale fesih yazısını tebliğ etmiş, ancak devamını getirmemiştir. Burada resmen bir işgal vardır. Peşkeş vardır” şeklinde konuştu.

Kamu malı ihale alıcısına

Bu söylemin sıradan bir söylem olmaktan çıktığına dikkat çeken Av. Murat Erdoğan, “Oysa davalı belediye, 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu'nun 75.maddenin 4.paragrafında yer alan "İşgal edilen taşınmaz mal, idarenin talebi üzerine, bulunduğu yer mülkiye amirince en geç 15 gün içinde tahliye ettirilerek, idareye teslim edilir" hükmü gereğince işlem tesis etmek ve eylemde bulunmakla yükümlüdür. Çünkü davalı belediye, kamu malını ihale alıcısına PEŞKEŞ çekmiştir” dedi. 

AK Parti Genel Merkezi’ne

Davalı belediyenin savunmasının, maddi ve yasal dayanaktan yoksun olduğunu da ifade eden Erdoğan, yaşanan bu gelişmeleri önümüzdeki günlerde iki dosya şeklinde AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki ile AK Parti İl Başkanlığına sunacağını söyledi. Av. Erdoğan, “Madem ortada bir hukuk, hak ve adalet varsa, bu peşkeşe göz yumulmamalı. Davalı belediyenin, Antalya 2.İdare Mahkemesi kararını, süresinde ve halen neden uygulamadığını anlaşılabilir ve kabul edilebilir biçimde açıklaması mümkün değildir.” diye açıklamalarda bulundu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Deniz 2019-06-03 11:42:30

Yıl 2019 hala mahkeme kararının uygulanmasını bekliyoruz bu nasıl bir vurdumduymazlıktır tarihte böyle bir peşkeş rant görülmemiştir Bu resmen yetim hakkı yemektir.