AK Parti’nin yeni Antalya İl Başkanı Avukat İbrahim Ethem Taş, geçen hafta Aksu İçin olağanüstü bir toplantı gerçekleştirdi.  Başta 8 AK Partili Aksu Belediye Meclis üyesi olmak üzere, İlçe Başkanı Avukat Durmuş Kaan Şahin ile Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin’i, Çarşamba günü öğleden sonra saat 5’ten başlayarak gece yarılarına kadar İl binasında tek tek dinledi.  Gelişen olayları bazı kurmaylarıyla beraber analiz ederek, anlamaya çalıştı. Gerekli notlar tutuldu.  Daha sonra Cumartesi günü Aksu sınırları içerisinde bulunan bir otelde, bu sefer tüm meclis üyelerinin de yer aldığı ikinci bir toplantıyı gerçekleştirdiği ifade edildi. Yine geç vakitlere kadar süren toplantıda sorunlar analiz edilmeye çalışıldı. 

Peki, neydi bu olaylar?

Bilindiği üzere AK Partili Aksu Belediyesi’nde bir yılı geçkin bir süredir, kazanlar kaynıyor. Ortaya konulan bazı uygulamalara, bazı meclis üyeleri tepkili. Bu uygulamalara daha önceleri her ne kadar cılız sesler çıkıyorsa da, kamuoyunda kamu zararı olduğu ileri sürülen Asfalt İhalesi ile Antalya 2’inci İdare Mahkemesi ve Danıştay 13’üncü İdare Mahkemesi’nin yürütmeyi durdurma kararı verdiği Kemerağzı Pazar yeri ihalesinden sonra, bu sesler gür bir şekilde gün yüzüne çıkmaya başladı.

Haliyle bu yanlışlıkların oluşmasına sebep olan bürokratlara tepkilerin de artmasına neden oldu. Bunun yanı sıra, Belediye Başkanı Halil Şahin’in adını kullanarak, Aksu’da çeşitli iş adamlarını tehdit eden ve kamuoyunda “Aksu’nun çantacısı” olarak ifade edilen zatın, Başkan ile yanlışlıkların oluşmasında etkin rol alan bürokratlarla yakın ilişki içerisinde gözükmesi, bardağı taşırmasına neden olduğu ifade ediliyor. Başka bir etken ise Kültür Merkezi yapılmak istenen ve değeri paha biçilmez olan alanın, çantacının aktif rol alarak bir iş adamına peşkeş çekmeye çalıştığı iddiası…

Bu gelişmeler ve iddialarla ilgili AK Parti eski İl Başkanı Rıza Sümer İl binasında Aksu Belediye Meclisi’nin tüm AK Partili meclis üyeleri ve İlçe Başkanı Durmuş Kaan Şahin ile Belediye Başkanı Halil Şahin’i toplamış, yaklaşık olarak 6 saatlik bir toplantı gerçekleştirmişti. Başta Başkan Halil Şahin olmak üzere, meclis üyelerine uyarılarda bulunmuştu. Sonrası araya İl kongresinin girmesi ve görev değişiminin yaşanması, gerçekleşen toplantının askıda kalmasına neden olmuştu.  

İşte bu gelişmeler ışığında Aksu Belediye Meclisi’nin Mart ayı oturumuna, 8 AK Partili meclis üyesi katılmayarak, kamuoyunda şaibeli olduğu ileri sürülen Asfalt İhalesi’nden kaynaklanan borçlanma talebine onay vermedi. Ve bu 8 Ak Partili üyenin tutumu kamuoyunda oldukça ses getirmesine neden oldu.

Meclisteki yaşanan tabloyla ilgili 5 Mart’ ta bir köşe yazısı yazmıştım. Geçmişte yaşananları dile getirmiş ve Aksu Belediye Meclisi’nde 15 sandalyesi bulunan AK Parti’nin 8 üyesinin oturuma katılmamasından oluşan tablonun adının, “Felaket, enkaz ve bir siyasi kriz” olduğunu ifade ederek, “İvedilikle partinin üst kurulları bu kaynayan kazana bir el atmalı. Görevleri kenti yönetmek olan bu siyasilerin, egoları doğrultusunda hareket etmesini engellemeli. Ortada yüzde 50’i geçkin bir zayiat var. Bu yaranın kaynağı araştırılmalı. Meclis üyeleri tek tek dinlenilmeli, şayet suçlu meclis üyeleriyse derhal gereken yapılmalı.Sonra diğer taraf dinlenmeli, yine ortada bir suç varsa, gereken neyse yerine getirilmeli. O yüzden bu yara daha fazla açılmadan, derhal yaranın kaynağı kurutulmalı. Aksi taktirde, İslami cenahın önde gelen yazarlarından Gazeteci Abdurrahman Dilipak’ın geçmişte dile getirdiği gibi, “Bu iktidar belediye üzerinden geldi, belediyelerle gidebilir” şeklinde yazımı noktalamıştım.

Ve nihayet ilk adım atıldı. İl Başkanlığı koltuğuna oturduğunun 10’nuncu gününde Av. İbrahim Ethem Taş, başta da belirttiğim gibi oturuma katılmayan 8 AK Partili meclis üyeleriyle beraber, İlçe Başkanı Durmuş Kaan Şahin ile Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin’i İl binasına çağırarak, gece yarılarına kadar tek tek dinlemiş ve sonrası ikinci bir toplantıyı gerçekleştirdi. Artık ne konuşuldu, ne tür tepkiler konuldu ve nasıl kararlar alınacağını şu an bilemeyiz.

Ama bilinen tek şey var. O da Sayın Taş’ın bir hukukçu kimliğinin ve adı “Adalet” olan partinin temsilcisi olması. Bu sorumluluklar çerçevesinde hareket ederek, karar vereceğinden hiç şüphem yok.  Ayrıca, Antalya siyasetine yön vermiş ve parti tabanının gönlünde taht kurmuş, efsane Başkan Rahmetli Hamza Taş’ın oğlu olması, ona ayrı bir sorumluluğu yüklediğinin gerçeği ortadayken, AK Parti’de 2’inci Taş dönemini başlatan Başkan İbrahim Ethem Taş’ın, Aksu’da cereyan eden bu olayları daha da titizlikle araştıracağı, Adalet çerçevesinde karar vereceği kanısındayım. 

Çünkü; Rahmetli Hamza Taş, geçmişte Dokuma Alanın tahsisinde, “Tahsisi içime sindiremiyorum” şeklinde açıklamalarda bulunmuştu. Kendi partisinin Belediye Başkanı Erdal Öner’e rağmen… Kamuoyunun sesine kulak vermiş, partilisi olan bir Belediye Başkanının yaptığının yanlış olduğunu göğsünü gere gere haykırmıştı. İşte bundan dolayıdır ki, şu an Dokuma Alanı tüm Antalyalıların hizmetinde…

Hal böyle olunca Aksu’da gelişen olaylara karşı kamuoyunun inanılmaz tepkisi ve meclis üyelerinin rahatsızlığı ortadayken, Sayın Taş’ın attığı bu iki adımı önemsemek gerekiyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.