Aksu iş dünyasına yönelik sürdürdüğümüz projeksiyonda, değişik sektörlerin temsilcilerini sayfamıza konuk ediyoruz. Bu haftaki konuğumuz ise gayrimenkul sektörünün deneyimli isimlerinden Mustafa Ateş oldu. Ateş Gayrimenkul’un sahibi olan Mustafa Ateş, Aksu’nun önümüzdeki dönemde yapacağı atılımın merkezinde Altıntaş’ın olacağını vurguluyor. Bir dönemin Çalkaya Belediyesi’nde Başkan Vekili olarak görev yapan Mustafa Ateş, Aksu’da emlak piyasasının geleceğini Güney Haberci Aksu’ya değerlendirdi. Aksu’yu ateşlenmeye hazır bir rokete benzeten Mustafa Ateş’in, sorularımıza verdiği yanıtlar şöyle:

- Öncelikle sizi genç kuşaklara tanıtmak istiyoruz. Siz anlatın, kimdir Mustafa Ateş?
-Antalya merkezde 10 yıl kadar emlakçılık yaptıktan sonra, 5 yıl önce Aksu’da Ateş Gayrimenkul’u kurdum. Aslında emlak piyasasının yanı sıra, Aksulular beni Çalkaya Belediyesi dönemindeki çalışmalarımla da tanırlar. DYP’li Osman Coşkun’un Belediye Başkanlığı döneminde Başkan Vekili olarak görev yapmıştım.

-Emlak piyasasındaki son durum nedir, hareketlilik var mı?
-Özellikle Aksu için böyle bir hareketlilikten söz edebiliriz. Örneğin 45 bin liraya sattığınız 350-400 dönümlük imarlı arsayı, bir iki ay sonra 50 bin liraya alamıyorsunuz. Köprülü kavşakların, ulaşım alt yapısının, Expo’nun, Aksu Çayı ıslah çalışmalarının, Kuzey Çevre Yolu’nun bunda büyük bir etkisi olduğunu söyleyebilirim. Bu tür gelişmeler devam ettikçe, konut ve arsaya yansıması kuşkusuz pozitif olacaktır.

-Aksu’da gayrimenkule yatırım yapanların profilini biraz açar mısınız?
-Uzun yıllar boyunca ilçemizde konut ve arsa alanların büyük çoğunluğunu çevremizdeki illerden ve ilçelerden gelenler oluşturdu. Örneğin Ispartalılar ve Konyalıları sayabiliriz. Bu durum bugün de böyle. Ancak, önümüzdeki yıllarda, İstanbul ve Ankara gibi büyük kentlerdeki gayrimenkul alıcılarının da, Antalya’daki arayışları sırasında, rotayı Aksu’ya çevireceklerini tahmin ediyorum. Bir kenti ne kadar yaşanılır hale getirirseniz, oradan ev ve arsa almak isteyenlerin sayısı artar. Bu, hayatın bir gerçeğidir.

-İlçemizde gayrimenkul sektörünün önündeki sorunlar neler?
-Öncelikle, Altıntaş ve Güzelyurt’ta şerhlerin kalkması gerekiyor. O bölgeler için bu mutlaka gerekli. Altıntaş’ta binalar serbest kata müsait olduğundan, şerhler kalkıp binalar dikilmeye başladığında, bu mahallemiz Antalya’nın cazibe merkezi haline gelir. Altıntaş’ın bir tarafı deniz, bir tarafı Aksu Çayı ve Expo; batısında ise havalimanı bulunuyor. Yakınındaki oteller bölgesinde 5 yıldızlı 27 lüks otel hizmet veriyor. Altıntaş için masallardaki Uyuyan Güzel tanımlamasını yapabiliriz.

-Altıntaş’ın önemi bu kadar fazla diyorsunuz…
-Öyle diyorum, çünkü, Aksu’nun başka köşelerinde imarlı parseller 500-600 metrekare iken Altıntaş’ta parseller 5-10 dönüm. Ayrıca kat serbestliği var. Altıntaş’ın önündeki engeller kalktığında Işıklar gibi olması mümkündür. Bu bölgenin, gelecek yılların Antalyasında çok parlak bir görünümü olacak. Bunu sadece ben söylemiyorum, Aksu ile ilgili gelecek vizyonu olan herkes görüyor.

-Ateş Gayrimenkul’un bu süreçteki hedefleri nelerdir?
-Bizim Ateş Gayrimenkul olarak inşaat sektörüne atılmak gibi bir hedefimiz var. Bunun ilk adımını Macun’da atacağız. Sonra da Altıntaş’ta yatırım yapmayı hedefliyoruz. Aksu’nun önümüzdeki dönemde çok farklı bir süreç yaşayacağını rahatlıkla ifade edebiliriz. Aksu fırlamaya hazır bir roket gibi bekliyor. Diyebilirim ki, sadece Antalya’da değil, bütün Akdeniz bölgesinde potansiyeli bu kadar yüksek başka bir ilçe yoktur. Turizm açısından çok şanslı ve zengin bir ilçeyiz. Deniz kenarındayız. Havalimanı ile komşuyuz. Kurşunlu gibi bir doğa müzesi ve Perge gibi bir kültür hazinesi bizim elimizde duruyor. Bunları harekete geçirmek için cesur adımlar atmaktan başka yapabileceğimiz bir şey yok. Hiçbir siyasi parti ayrımı gözetmeden, Aksu’nun yararına bir çivi çakana teşekkür ediyorum. Kenti yöneten ve yönetmeye talip olan bütün politikacılara önerim şudur, attığınız adımlar bilinçli olduğu kadar, cesur da olmalıdır. Özellikle okullar bölgesinde yapılan çalışmalar dolayısıyla belediyemizi kutluyorum. Bir kentin daha çağdaş bir görünüme kavuşmasında okulları önmeş çok büyüktür. Okulları sayısı arttıkça, onları bulunduğu bölgelerde gelişmenin çıtası yükseldikçe, kentin cazibesi de ikiye üçe katlanır. Bu nedenle, Aksu’ya bir fakülte kazandırmak için de mücadele etmeliyiz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.