Hatırlarsanız Haziran Ayı içerisinde “Tebrikler Simay” diye bir söyleşi yayınlamıştık yine buradan, bu sayfadan. Başarının önünde hiçbir engelin olmadığını kanıtlayan Simay, bir engeli daha geri de bırakarak ikinci hedefine ulaştı.

Evet, Liseyi birincilikle tamamlayan Simay Özen, üniversite sınavına da aynı heyecan ve disiplinle çalıştı. Şimdi hayali olan Hukuk Fakültesini kazanmanın gururunu yaşıyor. Bu gurur Simay Özen’in, anne Ayşegül Hanımın ve çok sevdiği okul yönetimi ve öğretmenlerinin. Şimdi herkes onunla bir kez daha gurur duyuyor.


Simay’la daha önce gerçekleştirdiğimiz söyleşiye bir göz atalım ve bu güne doğru gelelim. Antalya Lisesinden mezun olan görme engelli tek öğrenciydi Simay Özen. Görme engeline rağmen okul birinciliğini göğüslemiş, başarının önünde hiçbir engelin olmadığını kanıtlamıştı. Güneyhaberci Aksu Gazetesi olarak ertesi gün ailesi ile birlikte irtibata geçip Simay’ı evinde ziyaret etmiştik. Güler yüzlü ailesi bizi evlerinde konuk ederek Simay’ı yakından tanıma şansı vermişti.

Simay, küçük yaşta görme yeteneğini kaybetmiş ancak yaşamla olan mücadelesini hep kazanmış pırıl pırıl bir genç kız. Antalya Lisesi’nde ki öğrenimini okul birincisi olarak tamamlayarak hayalini kurduğu Hukuk Fakültesine girebilmek için üniversite sınavlarına canla başla çalışmaya devam etti.

Üniversite tercih sonuçları açıklandığı vakit her öğrencide yaşanan heyecan Simay’ın yüreğinde iki misli daha fazlaydı. Hayalini kurduğu Hukuk Fakültesini kazandığını öğrendiği an dünyalar onun olmuştu. Anne Ayşegül Hanımdan sonuçları öğrenir öğrenmez yine Simay’a koştuk. Bu heyecana ve mutluluğa bizde ortak olmak istedik. Simay yine bir başarıyı yakalamış ve hedefine ulaşmıştı.

Evet, şimdi Simay’ın yine yanındayız ve onunla yeni başarısını konuşuyoruz, hedefine ulaşmanın mutluluğunu, gururunu bizimle paylaşıyor. Bizde gazete olarak okul birincisi Simay’ın yeni başarısını sizlerle paylaşıyoruz.

Okul birincisi olduğun zaman kürsüye çıktığında üniversite sınavına aynı azim ve disiplin içerisinde çalışarak Hukuk Fakültesini kazanmayı ve hayalin olan yerde okumayı dile getirmiştin. Öncelikle seni yürekten kutluyoruz ve tebrik ediyoruz. Sonucun bu kadar başarılı olması için nasıl bir çalışma içerisine girdin. Bunları bizimle paylaşabilir misin?
Sürekli çalıştım. Annem sürekli yanımdaydı bana sürekli soru okudu. Annem en büyük yardımcım ona borçluyum bu başarıyı. Öğretmenlerimin çok desteği oldu. Bütün öğretmenlerim benimle ilgilendiler. Uğraş verdiler. Edebiyat öğretmenim sürekli benimle ilgilendi. Bana soru okudu ve sınavda ne yapmam gerektiğini anlattı. Nasıl yol izlemem gerektiğini söyledi. Matematik öğretmenlerim sürekli benimle ilgilendi. Boş saatlerinde benimle ders çalıştılar. Dersle birlikte motivasyon açısından da çok destekleri oldu. Sınavda nasıl sakin kalmam gerektiğini anlattılar. Kimya öğretmenim, çok desteği oldu. Öğretmenlerimin sayesinde başardım ve çok çalıştım.

Sınava girdin, sonuçları büyük bir heyecanla bekledin. Sınav sonucunun başarılı geleceğini biliyor muydun?
Aslında ilk zamanlar çok bir beklentim yoktu, olmaz gibi görüyordum. Ama sonra sıralama açıklandığı zaman başardığımı gördüm.
Belki dedim. Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi için tam sınır puanda kaldım. Okul birinciliği kontenjanım sayesinde Hukuk Fakültesini yazdım. Sonra tercihler geldi. Yerleştirildiğimi görmekten çok mutlu oldum.

Neden Hukuk Fakültesi ?
Daha ikinci sınıfa giderken Hukuk Fakültesinde okuyacağım diyordum. Başka hiçbir bölüme ilgi duymadım. Kuzenim de Hukuk Fakültesi mezunu. Belki ondan etkilenmiş olabilirim. Temel sebebi hukuk okumaktı ve bu düşüncem hiç değişmedi.

Hukuk Fakültesini bitirdikten sonra hedefin nedir?
Hukuk Fakültesini bitirdikten sonra yüksek lisansımı ve doktora mı yapıp akademisyen olarak üniversite de kalmak istiyorum. Eğer akademisyen olma şansım olmazsa avukat olarak görev yapmak isterim.

Buradan genç arkadaşlarına neler söylemek istersin. Üniversiteye yerleşemeyen arkadaşlarına ne söylemek istersin.
Pes etmesinler, çok çalışsınlar diyorum. Ben çok çalıştım.

Birde Haluk Levent’e sosyal medya yoluyla ulaştığını öğrendik. Nasıl ulaştın kendisine neleri paylaştın? Anlatabilir misin?
Evet, sosyal medya aracılığı ile kendisine yazdım. Ben çok seviyorum kendisini. Üniversite sınavına girmeden önce kendisine çok yazdım. –Abi beni bir arasana diyordum, sürekli. – Ne zaman beni arayacaksın diyordum sürekli. Birincilik ödülünü aldığım gecenin, ödül töreni videosunu attım kendisine – Abi beni izler misin? Diye. Sonra Haluk Levent videoyu izlemiş. Telefon numaramı istedi. Beni aradı. – Antalya’ya geleceğim. Geldiğim vakit seni görmek isterim, dedi. – Tamam, dedim. - Mutlu olurum, dedim. Geldi görüştük. Benim için sınav öncesi çok büyük bir moral oldu. Şimdi sınavı kazandığımı duyduğunda çok mutlu olacağını düşünüyorum. Henüz görüşemedik ama mutlaka görüşeceğiz diye düşünüyorum.

Simaycım çok teşekkür ediyoruz, uzaklarda seni görmeden seven insanların da sana tebriklerini ve sevgilerini getirdik. Başarıların daim olsun.
Ben teşekkür ediyorum. Destekleyen, önemseyen ve yanımda yer alan herkese.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.