Pınarlı’da ilk kazmayı biz vurduk

Pınarlı Emlak işletme sahibi Nuri Bidav, firma olarak Pınarlı bölgesinde ilk inşaat projesi çalışmasını başlattıklarını söyledi.

02 Şubat 2024 Cuma 17:47
Pınarlı’da ilk kazmayı biz vurduk

Pınarlı bölgesinin dört mahalleden oluştuğunu belirten Nuri Bidav, " Çamköy, Pınarlı, Cihadiye, Pınarlı Cumhuriyet mahallerinden oluşuyor. Pınarlı Gayrimenkul inşaat firması olarak 16 dairelik ilk inşaata başladık. İlk müteahhitliği biz yapıyoruz. Pınarlı’nın geleceği çok parlak. Altıntaş'tan çok daha fazla talep görecek" dedi.


Pınarlı’da yerli ikamet edecek

Altıntaş'ta yabancıların ağırlıkta ikamet edeceğini kaydeden Bidav, " Pınarlı bölgesinde yerli vatandaş oturacak. Kendi halkımıza kaliteli ve lüks daireler yapıyoruz. Yurtdışından gelecek insanlara kaliteli ve lüks yapılar yapıyorsak, aynısını kendi halkımız için de yapacağız. Kaliteden ödün vermeden işimizi yapıyoruz. Cihadiye'de yapımına başladığımız projede kaliteli beton anlaşması yaptık. Antalya ikinci derece deprem bölgesi, işi şansa bırakmıyoruz, kaliteliden ödün vermiyoruz. Devletin asgari uyguladığı miktarların üzerine çıkarak işimizi yapıyoruz. Maliyetli ama akıllarda soru işareti bırakmadan rahatlıkla başka inşaatlarımızı yapmak istiyoruz. Sağlamlık ve can güvenliği önceliğimiz" şeklinde konuştu.

Emsal oran

Pınarlı bölgesinde imarlı bölgenin az olduğuna vurgu yapan Bidav, "Binlik ve 5 binlik planların olduğu alanlar var. Soğucaksu mahallesinde hızlı tren projesi var. Orada 18 uygulaması bekleniyor, yakında inşaatlar başlayacak. Cihadiye'de 5 binlik planlar bitti. Buraların bir an önce imara açılması gerekiyor. Pınarlı bölgesinde imar planları tam bitmediği için emsal oranlar ne olur bunu çok kestiremiyoruz şu anda" diye belirtti.


Yatay Mimari

Mevcut nüfusun 10 katı nüfus beklediklerini ifade eden Bidav, "Alanımız çok geniş. Buralarda imar planlarının dikey değil, yatay olması gerekiyor. Kısa vadede dikey mimari avantaj gibi gözükebilir ama yatay mimari insanların ömrünün sonuna kadar yaşam alanı olacağı için herkesin istediği yatay mimari. Antalya'da toprak değerli her kes çok fazla konut yapmak istiyor. Altıntaş'ın şu anki halini yıllar önce söyledik. Orada mantar gibi inşaatlar olacak dediğimizde inanmayanlar olmuştu. Altıntaş'tan uzun vadede çok daha kıymetli olacak bölgemiz. Sebebi yatay yapılaşmadan dolayı çok daha talep göreceğini düşünüyoruz. Burası zemin + 3 olarak yapılaşacak" diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.