Bundan tam 4 yıl önce Antalya Lisesi’nde mezuniyet töreni gerçekleştirilmişti. Bu törende hafızalara kazınan bir başarı öyküsü geceye damgasını vurmuştu. Liseyi birincilikle bitiren görme engelli Simay Özen, geçtiğimiz hafta Hukuk Fakültesi’nden de yine başarılı bir şekilde mezun oldu. 2016-2017 yılında Antalya Lisesinden görme engelli tek öğrenci olan Simay, Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden de mezun olan 250 öğrenci arasında yine tek görme engelli öğrencisi olarak mezun oldu. Simay, bir kez daha başarının önünde hiçbir engelin olmadığını kanıtlamış oldu. Şimdi ilk işi stajını tamamlayıp, avukat olarak görev yapmak istiyor.

Yaşama adımını ilk attığı günden bu yana annesinin desteği ile buralara geldiğini ifade eden Simay Özen, Hukuk Fakültesinin koridorunda her gün annesinin kendisini beklediğini, birlikte mezun olduklarını söyledi. Öyle ki mezuniyet töreninde Fakülte yönetimi Simay’ın annesine Onur Belgesi düzenlemiş.

Simay’ı ve Simay’ın büyük başarısını alkışlıyoruz ve kendisiyle yaptığımız söyleşiyi sizlerle paylaşmak istiyoruz.  

Simay’ı birlikte tanıyalım ve üniversiteye nasıl hazırlandığını kendisinden dinleyelim…

İlkokuldan bu yana annesinin yardımıyla okula giden Simay Özen, 1999 yılında kataraktlı olarak doğdu. Üç aylıkken ilk ameliyatına giren Simay, ameliyattan sonra göz tansiyonu problemi yaşadı. Yükselen tansiyonu düşürülmeye çalışılırken 6 yaşına kadar bir dizi ameliyat geçiren ve 6 yaşında son ameliyata girdiğinde gözü ameliyat esnasında enfeksiyon kapan Simay, görme kabiliyetini kaybetti. İlkokula görme engelli arkadaşlarıyla başlayan Simay, ortaokulda gören arkadaşlarıyla birlikte okudu. Simay Özen, her türlü zorluk ve engellere rağmen Antalya Lisesini ise birincilikle bitirdi. Daha sonra Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesini kazanan Simay, fakülteden mezun olan 250 avukat adayı arasında tek görme engelli öğrenci olarak diplomasını Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan ve sanatçı Haluk Levent’in elinden aldı.

Hukuk Fakültesine nasıl hazırlandın, kimlerden yardım aldın?

Tek başıma çalışamıyordum. Lise döneminde anneme soru okutuyordum. Sürekli sınava hazırlanırken vakit kaybı yaşıyordum hissi vardı. En çok zorlandığım noktalardan biri buydu. Hukuk Fakültesine hazırlanırken lisede öğretmenlerim çok yardımcı oldular. Öğretmenlerim soru okudular, beraber soru çözdük. Arkadaşlarım çok yardımcı olmuştu. Üniversiteye hazırlanmam bu şekilde oldu.

Hukuk fakültesinden mezun oldun neler hissediyorsun?  

Hukuk Fakültesine gittiğimde kendi yazıma çevirme dışında, çok bir zorluk yaşamadım. Hocalarımı ses kaydına alıyordum, evde onları dinliyordum. Elektronik ortamda çalıştım. Onun için çok zorluk yaşamadım. Okula annemle birlikte gidiyorduk. Annem beni okulda koridorda bekliyordu. Hedeflerim arasında önce stajımı tamamlayacağım. Avukat olarak görev yapabilirim.  Yüksek lisans da yapmak istiyorum.

Ayşegül Hanım, Simayla geçirdiğiniz süreci özetlemek isterseniz neler söylersiniz?

Ben Ayşegül Özen, Simay’ın annesiyim.  Simayla İlkokulda çok zorlandık. Bu süreçte Simay, başarısıyla iyi bir yol aldı. Okula başladığı günden bu yana hiç yalnız bırakmadım. O derslere girdi teneffüslerde yanında oldum. İlkokulda birlikte ders çalıştık. Bütün kitaplarını ben okuyordum. Üniversite sınavına hazırlanırken sürekli soru okudum. Simay, liseyi birincilikle bitirdi. O gün Hukuk Fakültesini okuyup bitirmek istiyorum demişti. Dediği gibi de oldu.  Hukuk Fakültesini kazandı. Aile olarak çok mutlu olduk. Allah bir yerden alıp diğer yerden veriyor” dedi.

Fakülteyi kazandıktan sonra her gün okula birlikte gittik. Simay’ı Fakültenin koridorunda pandemi dönemi hariç, üç buçuk yıl bekledim. Hep yanında oldum. Her zaman ki gibi yine arkasındayım. Eli, ayağı, gözü ben olucam. Allah sağlık verdiği sürece. Çocuğumun çok başarılı bir avukat olacağına inanıyorum. Lisede ki ve üniversite de ki hocalarına teşekkürü bir borç biliyorum. Çok emekleri var.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.