Anne olmak mı annelik yapmak mı? Son yıllarda çocuk profillerine bakıp çıkarttığım anne profilleri beni hayli üzüyor. Yılların öğretmeni olup çocukların sırdaşı olunca duyduklarım yaşadıklarım, tanık olduklarım beni korkutuyor.

Anne olmak çocuk doğurunca alınan bir ünvan değil ki... Bence çocuk yetiştirme ehliyetine sahip olmayan insanlara çocuk doğurma izni verilmemeli ya da ciddi bir eğitime alınmalı.

Çocuk toplumun güvencesi, geleceği... Çocuğu gördüğüm anda anne profilini görüyorum. Üstelik sorun çoğunda ne maddiyat ne de yoğun çalışma temposu. Bencil yetiştirdiğimiz nesil çocuğuna da bencil. Sevgisiz, ilgisiz. Lüks markalarla mutlu edilmeye çalışılan, her istediği alınan ama sevgiye gelince kıskanılan, zaman ayrılmayan çocuklar... Ellerine bebekken daha tutuşturulan ıpad'ler, telefonlarla uyuşturulan beyinler.

Ve gördüğüm manzara ürkütücü boyutta çocuklar mutsuz, gelecekten umutsuz,  sürekli yarıştırılan atlar, hal böyle olunca bozulmuş bir nesil. Mutluluğu başka yerlerde arayan ve sürekli aynı döngüsel mutsuz bir nesil. Bu nesil ya çocuk yapmayacak ya da daha ilgili ebeveynler olacaklar.

Diyeceğim o ki önce ebeveyn okulları açılmalı ve bu konuda ehliyeti olanlar çocuk sahibi olmalı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.