Güney Haberci - Antalya'nın Bir Numaralı Haber Portalı
2024-04-30 11:54:47

Şimdiden 3 isim o koltuğa göz dikmiş

Ergin ÇEVİK

ergin.cevik74@hotmail.com 30 Nisan 2024, 11:54

CHP Aksu’da da kazanınca İlçe Başkanlığı koltuğuna talip arttı. Bilindiği üzere 31 Mart seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi, ülke genelinde olduğu gibi, Antalya ve ilçelerinde de büyük başarı kazandı. Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere 19 ilçenin 16’sı, şu an CHP’li Belediye başkanları tarafında yönetiliyor. İşte bunlardan biri de Aksu.

31 Mart yerel seçimleri öncesi 10 yıl süreyle Aksu’da İlçe Başkanı olarak görev yapan Kenan Yıldız, belediye başkan aday adayı olunca, tüzük gereği mecburen görevinden istifa etmek zorunda kalmıştı. Yerine ilçe yönetim kurulu üyelerinden Hamza Erdem atanmıştı. Erdem başkanlığında CHP, Aksu’da yerel seçimleri tamamlamıştı. Ortaya bir başarı çıkınca İlçe Başkanlığı koltuğuna da talip arttı. Gerçi genel kurulun yapılabilmesi için, normal takvime göre bir yıllık bir zaman dilimi var.

CHP’de tüzük gereği 2 yılda bir genel kurul yapılır. 2023 yılında Aksu’da tek adayla gidilen genel kurulda, Kenan Yıldız İlçe başkanı seçilmişti. Üzerinden bir yıl geçtiğinden dolayı, daha bir yıl var seçimlere. Takvim açıklandığında 35 mahallede delege seçimleri yapılacak. Seçilen bu delegeler, genel kurulda oy kullanarak seçim yapacaklar. Yani sözün özü daha uzun bir süreç var önümüz de. Ama tüm bunlara rağmen şimdiden mevcut atanmış ilçe başkanı Hamza Erdem dışında 2 ismin daha koltuğa talip olduğu kulislerde konuşuluyor.

Bunlardan biri Antalya Hayta Yörükleri Derneği Başkanı Ramazan Alkan ile DSP’nin 2019 yılında Aksu İlçe Başkanı olarak görev yapan Özgür Bilgili. Alkan, aynı zamanda CHP’nin mevcut İlçe yönetim kurulu üyelerinden. Özgür Bilgili ise Aksu Belediye Başkanı İsa Yıldırım’a olan yakınlığıyla biliniyor. Yani, şimdiden mevcut ilçe başkanıyla beraber 3 isim o koltuğa göz dikmiş durumda. Zaman neyi gösterir onu bilemem. Bildiğim tek bir şey var, o da Aksu Belediye Başkan’ı İsa Yıldırım’ın izleyeceği yol, yani işaret edeceği ismin seçilme olasılığının yüksek olacağı.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.