Güney Haberci - Antalya'nın Bir Numaralı Haber Portalı
2024-03-13 14:15:53

Merak edilen sorulara cevap verdi

Ergin ÇEVİK

ergin.cevik74@hotmail.com 13 Mart 2024, 14:15

Cumhur İttifakı’nın Aksu Belediye Başkan Adayı Av. Durmuş Kaan Şahin’i Güneyhaberci TV’de yayınlanan Özgür Masa Programına konuk ettik. Sayın Şahin’le Aksu’ya dair projelerini konuştuk. Kendisi daha önce 7’den 70’e Aksu’muza 70 proje adı altında bir proje kitapçığı hazırlamış. Önceden inceleme fırsatı bulmuştum. Gerçekten de her kesime hitap eden oldukça iddialı projeler. Uygulamaya girmesi halinde her biri Aksu’nun vizyonuna vizyon katacak projeler.

Ama herkesin merak ettiği gibi, benim de merak ettiğim bu projelerin hangi imkanlar dahilinde hayata geçirileceği. Çünkü belediye bütçesi ortada. Çoğu sosyal projeler ve merkezi hükümetin desteğiyle yapılacak çalışma olsa da, Sıcak Asfalt Üretim Tesisi, Büz Kaldırım Taşı Üterim Fabrikası, Belediye Beton Santrali gibi bazı projeler ise, milyonluk yatırım gerektiren projeler.

Bundan dolayıdır ki merak edilen o soruyu kendisine sordum. Milyonluk projelerin hangi imkanlar dahilinde hayata geçirileceği sorusu.

Projelerin her birinin finansının kendi bütçesinin içerisinden çıkacağına dikkat çeken Şahin, birkaç örnekle de detaylandırdı.

Örneğin kentin en önemli ihtiyaçlarından biri asfalt. Belediye olarak 150 milyon TL’lik bir asfalt alımı yaptığımız da, bu fiyatın yüzde 40 oranı yüklenici firmanın kar oranıdır. Bu da 60 milyon TL eder. İşte biz bu parayı aldığımız hizmet bedeli karşılığında ödüyoruz. Bu parayla asfalt şantiyemizi kurabiliriz. Kurduğumuz şantiyeyle, halkımıza daha fazla hizmet götürmüş oluruz.

Belediyemiz kendi elektriğini üretecek diyoruz. Belediyemizin ödediği elektrik faturası 400 bin TL. Ödenen faturalarla, belediyemize ait boş alanlarda güneş panelleri kurarak kendi elektriğimizi üretiriz.

Yaşadığımız kent tarım kenti. Çiftçilerimizin ve üreticilerimizin en önemli sorunlarından birisi sera ve tarım atıkları. Bu atıkları bir merkezde toplayıp, hem elektriğimizi, hem de gübremizi üretebiliriz.

Verilen cevaplar kendi adıma konuşayım, beni tatmin etti. Gerisi uygulamada. Onu da seçilmesi halinde bekleyip göreceğiz.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.