Bilindiği üzere Aksu Belediyesi’nde 25 meclis üyesi sandalyesi var. Bu 25 sandalyenin 13’ünde Cumhur İttifakı üyeleri otururken, 8 sandalye de Millet İttifakı’na ait. Geriye kalan 4 sandalyede bu ittifakların hiçbir yerinde yer alamayan DSP grubuna ait. Yani partisel anlamda açılım yapacak olursak, AK Parti 8, MHP 5, İYİ Parti 6, CHP 2 ve DSP İse 4 sandalyeye sahip. Bu tablo 2019 yerel seçimlerinden bu yana bu şeklide cereyan etmekte. Ama önünüzdeki günlerde bu şemanın değişeceği ve bağımsız meclis üyelerinin ekleneceği kulislerde konuşuluyor. Haliyle merak edilen ise bu isimlerin kim olacağı ve şemanın nasıl değişeceği?

İşte bu sorunun cevabı uzun bir süredir bende saklı. Başta, samimiyetten kaynaklı bazı durumlar ve bunun yanı sıra bazı taşların oturmamasından dolayı bu konuyu bugüne kadar öteledim. Bu kısa detaydan sonra şimdi gelelim sorunun cevabına. Bu meclis üyeleri Mehmet Akif Ordu ile Mustafa Poyraz’dan başkası değil.

Bilindiği üzere DSP grubunda uzun bir süredir, belediye meclisinde ele alınan bazı gündem maddeleriyle ilgili gün yüzüne çıkan anlaşmazlıklar mevcut. Bu anlaşmazlıklar zaman zaman o kadar gün yüzüne çıktı ki, DSP Grup Sözcüsü Mustafa Poyraz’ın,  mecliste gündem maddeleriyle ilgili oylamalarda, grubunun bütünlük içerisinde bir kararının olmadığını ve bundan dolayı da oylamada serbest olacağını ifade ettiği zamanlar oldu.

Yine DSP’li Ordu ve Poyraz’ın grup içeresinde başka bir sıkıntısı, kamuoyunda DSP grubunun -AK Parti ile beraber hareket ediyor-algısına maruz kalmaları. Bu algı; 2019 seçimlerinde İsa Yıldırım’ın DSP’den aday olması sonucu İYİ Partili bazı meclis üyeleri tarafından ortaya atıldı. Gittikleri her yerde, Yıldırım’ın AK Parti tarafından desteklendiği ve muhalefet cenahının oylarının bölünmesi için ortaya çıktığını çoğu kere ifade ettiler. Bu dedikodu da çoğu ortamda tuttu. Yıldırım ve meclis üyeleri adaylarının gittikleri birçok yerde, bu algı karşılarına çıktı.

Derken seçimler bitti. Bu sefer bu algı, meclis oturumlarında karşılarına çıktı. İYİ Parti ve CHP’nin bazı gündem maddelerinde ret yönünde oy kullandıkları zaman, DSP grubu da evet yönünde oy kullandığında bu algıyla karşılaştılar. Bu algıyı yine İYİ Partili bazı meclis üyeleri, bire bir işlemede başarılı oldu.  

Bu ikilinin rahatsız oldukları başka bir konu ise DSP’li Meclis Üyesi Ahmet Okudan’ın belediye şirketinde görev alması. İşte bu ve buna benzer rahatsızlıklar bu grubun bölünmesine neden oldu. Büyük bir ihtimalle Mehmet Akif Ordu, 2022 yılının Ocak ayı meclisinde DSP’den istifa ederek bağımsız meclis üyesi olarak oturumlara devam edecek. Akabinde aynı konulardan rahatsızlık duyan Mustafa Poyraz’ında istifa edeceği ifade ediliyor.

Bu açıklamalardan sonra haliyle akla gelen haklı bir soru da, bu ikilinin başka bir partide siyaset yapıp, yapmayacakları. Gerçi siyaset uzun soluklu bir süreç, yarının ne olacağıyla ilgili şimdiden karar vermek yanlış. Ama şimdilik bu ikilinin,  bağımsız meclis üyesi olarak devam edecekleri kesin.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.