Aksu’da son birkaç yıldır yaşanan hızlı gelişme, düşünce ufuklarımızda da etkisini göstermeye başladı. İş dünyasının önde gelen isimleri önerilerini peş peşe sıralarken, biz de, Aksu’nun geleceğine ışık tutacak bu projeleri köşemizde paylaşmayı sürdürüyoruz. İşadamı Ramazan Cirit “Köfte Festivali”, Ramazan Vernez ise
“Doğada ATV gezileri” düzenlenmesini önerdi. Bu sayımızda Aksu Et Lokantası’nın sahibi Ramazan Cirit ve Vernez Otomotiv’in sahibi Ramazan Vernez’le birlikteyiz. Sayın Cirit, Aksu’nun girişi ve belli başlı noktalarına “Köfte diyarına hoşgeldiniz” yazılı levhalar konulmasını isterken, Sayın Vernez de ilçemizde doğa sporlarının gelişmesinde ATV tutkunlarının öncü olacaklarını söyledi.

Aksu Et Lokantası’nın ününü duymayan kalmamıştır umarız. İlçemizin girişindeki bu lezzet durağı, hizmet kalitesi ve temizliğinin yanı sıra soğanlı köftesi ile de adını duyurmuştur. Haftanın iki konuğundan biri Aksu Et Lokantası’nın sahibi Ramazan Cirit oldu. Ve kendisini bekletmeden sorumuzu yönelttik: “İçinde bulunduğunuz sektör açısından bakarsak, Aksu’nun tanıtımına katkı sağlayacak ne tür önerileriniz olabilir?” Ramazan Bey hiç duraksamadan sorumuzu şöyle yanıtladı: “Aksu’da 20’ye yakın köfteci var. İlçemizin köftesini artık tanımayan ve tatmayan kalmadı. Aksu köftesinin ünü bütün Türkiye’yi sardı. O nedenle tanıtım faaliyetlerinde köfteye mutlaka yer vermeliyiz. Örneğin, benim uzun süredir kafamda olan bir proje var. Aksu’nun girişine ve turistik açıdan önem taşıyan belli başlı noktalarına “Köfte diyarına hoşgeldiniz” yazılı billboardlar yerleştirmeliyiz.



DESTEĞE HAZIRIZ
Aksulu köfteciler olarak bu konuda yapılacak harcamalarda elimizi cebimize atmaya hazırız. Bu billboardlar ilçe girişindeki tramvay hattının ilk durağında yer alacağı gibi, Expo’nun girişinde, Perge antik kentinde, oteller bölgesinde ve Kurşunlu Şelalesi’nde de bulunmalıdır. Tabelalar sadece Türkçe değil, İngilizce ve diğer yabancı dillerde de olmalıdır.
KÖFTE FESTİVALİ
Bunların yanı sıra Aksu’da bir Köfte Festivali de düzenlenmelidir. Turizm sezonunda gerçekleştirilecek olan Köfte Festivali, ilçemizin adının ülke sınırları dışına taşmasını sağlayacaktır. Bu festivale Aksulu köfteciler öncülük etmeli, otelciler ve seyahat acenteleri de destek vermelidir. Bu önerilerim Aksu’nun turistik tanıtımında önem taşımaktadır. Çünkü, köfte bizim en meşhur tanıtım unsurlarımızdan biridir. Aksu’nun girişinde, elinde köfte tabağı ile duran bir aşçı heykeli neden olmasın? Büyük düşünürsek başarıya ulaşırız.
DÜŞÜNCE ÜRETİMİ
Aksu kabuğunu kırmaktadır. Bu harika gelişmenin ilçemizi taşıyacağı ufuklar muhteşem olacak. Bakınız en son startı verilen bir çalışma ile Kundu-Expo arasında yeni bir yolun açılmasına başlandı. Nisan ayında bu yol da açılacak ve Kundu ile ilçe merkezi arasındaki ulaşımı 5 dakikaya indirecek. Bizler de Aksu esnafı ve işadamları olarak, bu gelişmelerin ilçe merkezine çok daha fazla yararlar getirmesi için çalışmalı ve düşünce üretmeliyiz.”

ATV turları için Aksu çok ideal


VERNEZ Otomotiv ilçemizde galericilik sektörüne ciddiyet getiren öncü firma olarak adını duyurdu. Firmanın sahibi olan Ramazan Vernez, Aksu’nun yerlisi ve otomotiv sektörünün deneyimli isimlerinden biri olarak biliniyor. Turizm alanında başlayan atılım hamlesine katkı sağlayacak önerileri Sayın Vernez’e de sorduk ve oldukça ilginç proje önerileri aldık. Vernez, öncelikle Aksu’nun bir doğa cenneti olduğunu hatırlatarak, “Turizm sektörü dünyanın her tarafında böyle yerleri arıyor. Ancak bizler elimizdeki bu zenginliği turizme yeterince yansıtmıyoruz” dedi.
MACERA PEŞİNDE
Vernez Otomotiv’de yaptığımız söyleşide Ramazan Vernez’den aldığımız proje önerilerinden bir bölümü şöyle: “Aksu’da son zamanlarda ATV tutkunlarının sayısında dikkate değer bir artış gözleniyor. Bu arkadaşlarımızın hafta sonlarındaki turlarına baktığımızda ilçemizin doğayla bütünleştiği noktaları tercih ettikleri görülüyor. Hafta sonlarında veya uzun süren bayram tatillerinde, Aksu’nun akarsuları, ovaları ve dağlık alanları macera tutkunlarına ev sahipliği yapıyor.
DOĞA PARKURLARI
Benim düşünceme göre, Aksu’da hem doğa gezileri için hem de ATV turları konusunda parkurlar oluşturulabilir. Böylece yerli ve yabancı turistlerin ilçemizin farklı noktalarına çekilmelerini sağlayabiliriz. Yıllardır yakındığımız bir konu olan oteller bölgesindeki turizm hareketinin neden ilçe merkezine yansımadığı konusundaki sorunu bu şekilde aşabiliriz. Aksu’nun doğa turizmi konusundaki potansiyelini yeterince değerlendirmediği düşüncesindeyim.”

 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.