Rafting sezonu nevruzla açılıyor

Antalya'nın Manavgat İlçesi'ndeki Köprülü Kanyon Milli Parkı, rafting sezonunu 21 Mart günü kutlanacak Nevruz Bayramı ile açacak.

11 Mart 2015 Çarşamba 11:12
Rafting sezonu nevruzla açılıyor
Nevruz Bayramı dolayısıyla İran pazarında hareketlilik olduğunu belirten Aktivraft sahibi Necmi Aksu, bölgenin yaz sezonu açılışını İranlı rafting tutkunlarıyla yapmaya hazırlandıklarını kaydetti. Birçok firmanın İranlı turistleri beklediğini sözlerine ekleyen Aksu, "Bizim hedefimiz her zamanki gibi Rus pazarı. Fakat Rusya'da ruble krizi var. Bu kriz herkesi etkilediği gibi bizi de etkileyecek. Bu yıl rafting yapan Rus turist rakamlarında yüzde 50'ye yakın düşüş bekliyoruz. En kötü senaryoya kendimizi hazırlıyoruz" dedi.

2014 yılında Köprülü Kanyon'da rafting yapan sayısının 250 binin üzerinde olduğunu vurgulayan Aksu, "Yıllardır bu bölgede turizmin içinde olan biriyim. Fakat Köprülü Kanyon'da yatırım konusunda bir adım ileri gidemiyoruz. Nedenlerin başında yarını olmayan bir bölge olarak görülmesi geliyor. Her sezon öncesi dedikodular çıkıyor. Nehir suyunun içme suyu olarak aktarılacağı, bununla birlikte debisinin düşeceği söyleniyor. Debisi düşen bir nehirde rafting yapmak imkansız olur. Bu ve buna benzer söylentiler buradaki herkesi etkiliyor" diye konuştu.
 

Son Güncelleme: 11.03.2015 11:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.