Ülkemde göçük altında kalırsın

Takdir-i İlahi

Belediyenin açtığı çukura düşersin

Takdir-i İlahi

Çürük binalar altında can verirsin

Takdir-i İlahi

Soğuktan donar yüreğin ellerin

Takdir-i İlahi

Yoksulluktan ölüm kokar nefesin

Takdir-i İlahi

Timsah gözyaşları döker birileri

Kan kokarken elleri

Ne zaman tecelli eder gerçek adaletin

Ey Allah'ım kulların ne zaman yürekten söyler

Takdir-i İlahi

Fatma Göktaş

Sesimizi hala duyan yok, niye mi bizim artık sesimiz soluğumuz yok. 17 yıl önce gece yarısı rüyamda büyük bir deprem görerek uyandım. Saat üç, gece zifiri karanlık, elektrikler kesik. Hiçbir yerden haber alamıyorum ama biliyorum büyük bir deprem oldu, rüyasını gördüm. Şimdiki gibi cep telefonları yok. Uyuyan oğlumu kucağıma alıp balkona oturdum ve dua etmeye korkuyla beklemeye başladım. Bilemediğim  şey oldu mu, yoksa olacak mı? Saat beşten sonra elektrikler geldi televizyonu açtım, İstanbul yerle bir. Bizi öldüren deprem değil rant düşkünleri... Dere yatağına ev yapanlar, demirden çimentodan çalan vicdan yoksulları. Binlerce açılan davadan ceza alanların sayısı yok denecek kadar az.

17 yılda ne değişti,  ne tedbir alındı hemen hemen hiçbir şey binaların hala % 40' depreme dayanıksız. Yeni yapılar depreme ne kadar dayanıklı bilen yok, deprem olursa sağlamasını yapacağız, İnşallah.

En yakın deprem Antalya'yı gösteriyor, uzmanlar. Eee bilime, tedbire ihtiyacımız yok, Allah bizi korur nasılsa... Korumazsa da takdir-i ilahi... Japonları koruyan Allah bizi korumaz mı? Tabii ki korur Elhamdülillah Müslümanız.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.