CHP'nin çatısı İhsanoğlu oldu

Antalya'da Ekmeleddin İhsanoğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığı CHP'de 'birlikte olmaz' denen isimleri bir araya getirdi.

09 Temmuz 2014 Çarşamba 12:32
CHP'nin çatısı İhsanoğlu oldu
Belediye başkanları kendilerine rakip olan aday adaylarıyla, il kongrelerinde kaybedenler kazananlarla, eskiler yenilerle bir arada iftarda İhsanoğlu'nun Antalya'da seçim sürecini programladı.

CHP'nin Antalya'da cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu için oluşturduğu seçim komitesi, dün akşam Ramada Otel'de düzenlenen iftarda bir araya geldi. 23 kişi olarak ilan edilen ve ilk toplantısı şehir dışında olanlarının çokluğu nedeniyle ertelenen toplantı, bu kez daha geniş katılımlı yapıldı. Daha önce ilan edilen 23 ismin yanı sıra CHP'li belediye başkanları, il ve ilçe yöneticileri de toplantıya katıldı.

Yaklaşık 35 ismin yer aldığı toplantıya eski Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kumbul, Antalya Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Mustafa Erdem ve Kepez Belediye Başkan adayı Şükriye Karaben mazeret bildirerek katılmadı. Toplantıya katılmayan bir diğer isim CHP eski Milletvekili Hasan Ünal olurken, il yönetimi Ünal'ın neden katılmadığına ilişkin bir bildirimin kendilerine yapılmadığını açıkladı.

İHSANOĞLU BİRLİKTELİĞİ
Ekmeleddin İhsanoğlu'nun adaylığı Antalya'da CHP'nin eski milletvekillerinden eski belediye başkanlarına, 30 Mart yerel seçimlerinin galip belediye başkanlarına, o süreçte belediye başkanlığı için aday adayı olmuş isimlere ve eski il yöneticilerine kadar birçok ismi bir araya getirmeyi başardı. Toplantıda Büyükşehir Belediye Başkan aday adayları Cavit Arı, Figen Çalıkuşu ve eski Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın yan yana geldi. Muratpaşa aday adayları Murat Bulat, Ömer Melli, Adnan Yıldız ve adaylığı ilan edilmişken çekilen Kadın Kolları Başkanı Sultan Yeğen de Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal'la bir araya geldi.

ESKİ MİLLETVEKİLLERİ DE KATILDI
CHP eski milletvekilleri Feridun Baloğlu, Hüsnü Çöllü, Hüseyin Ekmekçioğlu, eski DSP milletvekili Sancar Sayın'ın yanı sıra Antalya'da TMMOB'a bağlı meslek odalarının katılımıyla oluşturulan Eşgüdüm Kurulu Başkanı Abit Küçükaslan ve TMMOB Antalya İl Sekreteri Vahap Tuncer de toplantıda yer alan isimler arasındaydı. Toplantıdaki bir diğer isim Yargıtay Onursal Başsavcısı ve CHP üyesi Vural Savaş oldu.

İl Başkanı Devrim Kök'ün Çarşamba günü yapılması planlanan Ekmeleddin İhsanoğlu'nun Antalya ziyaretinin neden ertelendiğini açıklamasıyla başlayan toplantıda, "İhsanoğlu doğru aday mı" tartışması hiç açılmadı. Tartışmalar nasıl bir çalışma yapılması gerektiği üzerinde gelişip şekillendi. Katılımcılar seçim çalışmasına ilişkin kısa cümlelerle neler yapılması gerektiğini anlattı.

SAHA VE KARARGAH
Toplantının sonunda ekibin 'saha ve karargah' olarak iki farklı yapılanma içinde olmasına karar verildi. Aralarında eski milletvekili Baloğlu, eski Belediye Başkanı Akaydın'ın da bulunacağı bir ekip, ilçe ilçe gezip Ekmeleddin İhsanoğlu için Antalyalıları iknaya çalışacak. Karargah ekibi ise her gün saat 18.00'de il binasında toplanacak; hem günün değerlendirmesini yapacak hem de ertesi günün programını belirleyecek. 

Son Güncelleme: 09.07.2014 12:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.