Başkan Demir, "Geçim için seçim" çağrısında bulundu

Gelecek Partisi Antalya İl Başkanı Mevlüt Demir, geçim için bir an evvel seçimin olması gerektiğini ifade etti. Demir, “Genel seçimler erken olmasın, derhal ve hemen olsun ve herkes boyunun ölçüsünü alsın” dedi.

01 Ağustos 2022 Pazartesi 10:57
Başkan Demir, "Geçim için seçim" çağrısında bulundu

Çalışmaları anlattı ve eleştirdi

Gelecek Partisi Antalya İl Başkanı Mevlüt Demir, Güneyhaberci TV’de yayınlanan Özgür Masa Programının konuğu oldu. 40 gün önce Kurucu İl Başkanı Beytullah Demir’in istifasıyla Antalya İl Başkanı olarak atanan emekli emniyet mensubu Mevlüt Demir, bir taraftan partisinin çalışmalarını anlatırken, öte yandan mevcut AK Parti İktidarını da sert bir dille eleştirdi ve bir an evvel genel seçimlerin yapılması çağrısında bulundu.

Genç nüfusun yüzde 80’i sıcak bakmıyor

AK Parti’nin iktidara çıkarken çok güzel sözler söylediğini, eğitimden, üretimden, refahtan bahsettiğini ifade eden Demir, “Çok güzel şeyler yaptılar mı, yaptılar. Ancak son 5-6 yıldır süregelen yolsuzluk, refah seviyesindeki düşüş, artık herkesi bıktırdı. Eleştirdikleri şeyleri yapmaya başladılar. Bugün milli ve manevi değer kavramlarının hepsi boş artık. Bu 20 yıllık uzun süreli iktidarda en çok beklenen şey şu, genç nüfusa bakıldığı zaman %80’i AK Parti’ye sıcak bakmıyor, bunun sorgulanması lazım” dedi.

Saha çalışmalarıyla alanlardayız

Demir, “Sokaklar şunu söylüyor, ekonomik olarak dardayız. Herkesin bir aracı var, ancak benzin istasyonuna gidip tabelalara baktıklarında her şey ortada artık. Biz Genel Başkanımız Sayın Davutoğlu gibi; çalmayan, çaldırmayan ve demokrat bir lider ile beraber olmak istiyoruz. Sokakta görüştüğümüz insanlar Genel Başkanımıza çok aşinalar. Vatanperverliğine, bu bayrak için neler yaptığına şahitlik ettiklerini söylüyorlar. Biz parti olarak tam saha çalışmalarımızla alandayız” açıklamalarında bulundu.

Toplumun her kesimine baskı

AK Parti İktidarını son dönemlerinde ülkede bir korku iklimi oluşturulduğunu ileri süren Gelecek Partisi Antalya İl Başkanı Mevlüt Demir, “Bugün Türkiye’de ki ifadelere bakın. Daha önceki iktidarlarda hiç duydunuz mu siz “Silivri soğuktur” diye bir ifade. Şu an korku imparatorluğu hâkim bu ülkede. Toplumun her kesiminde bir baskı oluşturulmaya çalışılıyor. Bu iktidar kendini düzeltmediği sürece hukuki ve demokratik bir şekilde ilk seçimde karşılığını görecektir” şeklinde konuştu.

Memurun ve çalışanın boynu bükük

Demir, “Çok yeniyiz, daha üç yılı yeni dolduracağız. Bundan sonraki süreçte bu çınarın nasıl yeşerdiğini tüm Anadolu’da göreceğiz. Bu ülkede çiftçinin, memurun, çalışanın boynu bükük, birçok evde tencere kaynamıyor artık. Davutoğlu’nun dediği gibi çalmayacağız ve çaldırmayacağız. Geçmişte Türkiye kendi ürettiği ürünlerle kendi kendine yetebilen nadide ülkelerdendi. Ama günümüzde görüyoruz ki bu halinden eser yok, savaş halindeki Ukrayna’dan buğday ithal ediyoruz. Bu hiç mi sorgulanmıyor? Bu kadar ova varken bu memlekette, neden hububat sıkıntısı çekiyoruz? Bu noktada iktidarın çıkıp biz iyi yönetemedik diyebilmesi lazım, bizim de yeter bu kadar hırsızlık, kötü yönetim diye haykırmamız lazım. İktidar iyi bir şey yaptığı zaman alkışlamalıyız ama kötü bir durumda ise çıkıp gözlerinin içine bakarak siz bunu yanlış yaptınız diyebilmeliyiz. Ama insanlar korkuyor konuşmaya artık, korku salınıyor bu ülkenin halkına. Bir bakan bugün çıkıp da yaptığı bir harcamayı açıklayamıyor. Bunların sorgulanması gerekiyor. Bugün basın özgürlüğü diye bir şey kalmadı ülkede, tek adam sistemi özgür iradeyi tamamen ortadan kaldırıyor” açıklamalarında bulundu.

Herkesi ısıtacak güneş, serinletecek gölge

Teşkilat çalışmalarıyla ilgi açıklamalarda bulunan Gelecek Partisi Antalya İl Başkanı Mevlüt Demir,  “Hem merkez 5 ilçede hem de toplam 19 ilçede demokrasi yolculuğunu gururla ilerletiyor ve geceli gündüzlü çalışıyoruz. Sofrada ve mutfakta yangın var. Sokakta karşılaştığımız her birey, iktidara oy verenler dâhil, çok ciddi bir ekonomik rahatsızlıktan bahsediyor. Partimiz 12.12.2019 tarihi itibarı ile kurulmuş ve 81 vilayetin tamamında teşkilatlanmayı sağlamış ve yapılanmasını hızla sürdüren bir partidir. Çok ciddi bir demokratik ivmemiz var. Ben bu göreve geleli 1.5 ay oldu ve bu süreç içerisinde yoğun tempo çalıştık, çalışmaya da devam ediyoruz. Partimizin tabanının olup olmadığını seçimde göreceğiz. Biz Türkiye’nin her yerinde siyaset yapmış, tecrübeli ve vizyonlu 153 arkadaşımız ile kurduk bu partiyi. Türkiye en çok iç kaygı ve sürtüşmelerden çekti. Artık yeni bir bakışa ihtiyaç var, bu bakışta Gelecek Partisi ile gelecektir. Partimizin kuruluşundaki amblemimiz çınar yaprağıdır. Çınar en uzun ömürlü ağaçtır. Biz de aynı şekilde kadim bir kültür oluşturarak geleceğe emin adımlarla ilerleyeceğiz. Bizim çınarımızın altında herkesi ısıtacak güneş de, terleyeni serinletecek gölge vardır. Bizim tabanımızda, gövdemizde ve geleceğimizde sağlamdır” dedi.

Önceki dönemle ilgili açıklama

Partisi’nin Antalya İl Teşkilatı’nda yaşanan görev değişiklikleriyle ilgili açıklamalarda bulunan Demir,  “Bir İl Başkanı değişimi, ilk defa Gelecek Partisi’nde olmuyor. Her partide olur bu. Bizden önceki yönetim bir bayrak yarışındaydı ve bizde bu bayrağı aldık, daha ilerilere götüreceğiz. Hepsine emekleri için çok teşekkür ediyoruz, bu bir yönetim değişimidir. Bu bir süreçtir, herkes yapması gerekeni elinden geldiğince yapar ve bayrağı teslim eder. Arkaya bakanlar önünü göremez, adı üzerinde biz Gelecek Partisi’yiz. Sürekli önümüze baktık, sürekli ümit var diyerek devam ediyoruz. Yaklaşık 40 gündür bu görevi ifa ediyorum. Türkiye’nin kuruluşundaki mantıkla hareket ediyoruz. İlçelerimizi analiz ediyoruz, eksiklikler üzerine çalışıyoruz. Şu an 11 ilçede başkanlarımız atandı ve teşkilatlanma çalışmalarımız hızlandı. Önceki dönemle alakalı bir yorum yapmam etik olmaz, ama şu an biz Antalya Teşkilatı olarak çok sağlam şekildeyiz. Türkiye’deki dinamik siyasi yapının içerisinde yeni doğumlar her zaman sancılı olacaktır. Aksu İlçe Başkanlığı için üç başkan aday adayı arkadaşımız ile görüşmeler yapıyoruz, hepsi siyasi anlamda çok tecrübeli insanlar. Biz teşkilat olarak demokratik bir yolda ilerliyoruz, bugün atadık yarın değiştirelim gibi bir mantalitemiz yok” dedi.

Farklı anket çalışmaları

Demir, son olarak şunları söyledi: Parti Genel Merkezimizin yapmış olduğu farklı anket çalışmaları var . Kurulur kurulmaz yüzde 4 ile 4.5 bandında olduğumuzu rahatlıkla ifade edebilirim. Bu rakamları duyan bir kesim oldukça rahatsız oldu ve karalama çalışmaları yapıldı. Şu an Antalya’da tahmin ettiğimin çok daha üzerinde bir katılım görüyoruz. Onlarca insanla yüz yüze görüştük ve şunu duyuyoruz; bu iktidardan ciddi bir rahatsızlık var. Hangi görüşe sahip olursa olsun herkesin dediği tek şey var dürüst ve yapıcı bir lider olsun başımızda. Bir ayda tam 7 defa doğu ilçelerimizi dolaştım. Bu zaman içerisinde daha da artacak. Bizim partide lambalar herkese yeşil yanar, çayımız çift şekerli kahvemiz de bol köpüklüdür."

Son Güncelleme: 01.08.2022 11:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.