2023 yılı önemli bir tarih

AK Parti Antalya Milletvekili Mustafa Köse katıldığı TV Programında çok konuşulacak açıklamalara imza attı.  AK Parti’nin 2023 yılı Genel seçimlerinde birinci parti olarak çıkacağına da dikkat çeken Köse, “Seçim bizim elimizde. Bu konuda teşkilatlarımıza çok iş düşüyor. Vatandaşlara dokunuşlar yapmamız lazım” açıklamalarında bulundu.  Ayrıca CHP’li Böcek’i eleştirmeyi ihmal etmeyen AK Partili Köse, Sadece tabelalarda görüyoruz, sahada etkinliğini görmüyoruz” dedi.

15 Ağustos 2022 Pazartesi 15:23
2023 yılı önemli bir tarih

Köse 2023’ün önemine değindi

AK Parti Antalya Milletvekili Mustafa Köse Güneyhaberci TV’de yayınlanan Özgür Masa Programına konuk oldu. Antalya’ya dair birçok şeyin konuşulduğu programda AK Partili Köse, 2023 Genel seçimlerinin galibinin AK Parti olduğunu ifade etti. Merkezi hükümetin bugüne kadar yaptığı çalışmalarına da değinen Köse, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin de sadece tabelalarda olduğunu öne sürdü. 2023 yılının oldukça önemli olduğuna da değinen Köse, bugüne kadar teşkilatsal anlamda yapılan yanlışlıklar ile ilgili öz eleştiride bulunmayı da ihmal etmedi.

2023 yılı önemli bir tarih

Köse, “Şu an lider dendiğinde akla Recep Tayyip Erdoğan geliyor ve hali hazırda şu anda  onun karşısına çıkabilecek bir Cumhurbaşkanı adayı görünmüyor. Ve şu ayrımı iyi yapmak lazım, 2023 Türkiye için çok önemli bir tarih. Hem cumhuriyetimizin 100’üncü yılı, hem de Türkiye gideceği yolu seçecek bu seçimde. Dolayısıyla halkımız sadece bir Cumhurbaşkanı seçmeyecek, bir lider seçecek. Vatandaş sandığa giderken emniyetini düşünecek. Bu memlekette PKK bitti, terör bitti. Doğu Anadolu bölgesinde bir kesimin ayrı devlet kurma planları vardı. Tayyip Erdoğan bu planı buruşturup attı” dedi.

Vatandaşın beklentisine yanıt verirsek

“Siyasi anlamda Antalya’daki havayı az çok görüyorum.  Henüz daha vatandaşlarımız seçim havasında değil. Vatandaşımız bekleme aşamasında, Tayyip Erdoğan ne yapacak, karşı cephe nasıl bir yol izleyecek bekliyorlar. Ortada şu an ciddi bir belirsizlik var, vatandaş kararsızlık halinde. Bir taraftan da vatandaş diyor ki, “-Biz karşı tarafa oy vermeyeceğiz”Ama size oy vermemiz için bir şey yapın. Vatandaşın böyle bir beklentisi var bizden. Biz vatandaşa ne kadar gidersek, meselesini dert edinirsek o kadar bize meyil edecek halkımız. Başarılı olup olmamamız tamamen bizim elimizde. Ve adım kadar eminim ki hem Antalya’da AK Parti birinci parti olacak, hem de Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı olarak devam edecek.”

En iyi anket seçimde çıkan sonuçtur

Genel Merkezin zaman zaman anket çalışmaları yapıp Cumhurbaşkanına arz ettiğine de değinen AK Parti Antalya Milletvekili Mustafa Köse, “Ortaya çıkan sonuçlar hem çalışmalarımıza hem de ne durumda olduğumuza dair ışık tutuyor. Ancak en iyi anket seçimdir. Anketler zaman zaman doğru sonuç verse de, genel anlamda çok yanıltabilir. Biz bu yüzden anketlere değil de birebir vatandaşımıza bakıyoruz. Ankette birileri kendilerini çok yüksek gösterirler, hatta anket firmalarına para verip kendilerini yüksek gösterterek kamuoyunu manipüle etmeye çalışıyorlar” şeklinde konuştu.

Diğer devlet başkanları bu güçten nemalanıyor

Erdoğan’ın çok güçlü bir lider profiline sahip olduğuna dikkat çeken Köse, “Fransa Başbakanı Macron, Cumhurbaşkanımızı sevmez. Ama Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan tarım krizini çözdüğünde, Fransa Başbakanı aynı gün Tayyip Erdoğan’la olan bir resmini paylaştı mesela. Bizim liderimiz o kadar güçlü ki, diğer devlet başkanları bu güçten nemalanmaya çalışıyorlar. Bu nedenlerle ben Tayyip Erdoğan’ın bir rakibinin olmadığını ve olamayacağını, ayrıca 2023 seçimlerini çok rahat şekilde kazanacağını düşünüyorum. Bugün anket onu demiş bunu demiş, bu manipüle edici çalışmalara hiç bakmıyoruz. Biz hep birinci partiydik hala da öyleyiz. Önümüzde uzun bir zaman var ve bu süreçteki çalışmalarımızın neticesini 2023 seçimlerinde alacağız” dedi.

İktidarda kalmanın sırrı

AK Parti’nin uzun süre iktidarda kalmasının sebebini, dinamik ve aynı zamanda çok güçlü, samimi bir lider yapısına sahip olmasından kaynaklandığını dile getiren Köse, “Partimizin çok güçlü ve çalışkan bir kurulu var. Bu kurulda sürekli toplantılar yapılır, sahadaki problemler ve beklentiler istişare edilir. Halkın dertlerini çözmeye çalışan bir idare olmuşuzdur her zaman. AK Parti’nin çok önemli ve ileriye dönük hizmetleri var. Bunlar genelde yapıldığı dönem anlaşılamıyor. Ama zamanı gelince iyi ki yapılmış diyor halkımız. Örnek vermek gerekirse, zamanında sağlık sektörüne yapılan yatırımların yararını, Pandemi döneminde fazlasıyla gördük. Avrupa’da yaşlı insanlar ölüme terkedilirken, Türkiye’de sağlık altyapısı mevcut problemlerimizi fazlasıyla kaldırdı ve bir sorun yaşamadan Pandemi dönemini atlattık. Aynı şekilde savunma sanayimizi çok güçlendirdik zamanında, şu an ülkemizin etrafında çeşitli savaşlar dönerken biz gücümüz sayesinde bu olaylardan etkilenmiyoruz” ifadesinde bulundu.

Daha büyük yatırımlarla Antalya’nın marka değeri

Merkezi hükümetin Antalya’ya bugüne kadar 71 milyar lira yatırım yaptığına da değinen Köse, “Her alanda yatırımlarımız oldu. Bu hizmetler devam edecek, hem Pandemi hem de hukuki sebeplerden dolayı söz verip yapamadığımız yatırımlarımız var bunları da neticelendireceğiz. Önümüzdeki süreçte de özellikle tarımsal sulama, kapalı devre sulama ile ilgili çok ciddi çalışmalarımız olacak. Baraj ve göletlerle, tarıma yönelik çalışmalarımız öncelikli olacak. Antalya-Ankara hızlı tren çalışmalarımızın projeleri bitti, yatırım programına alınmaları ile ilgili çalışmalarımız sürüyor. Aksu’da hükümet konağı ve hastane projelerimiz devam ediyor. İhtiyaç oldukça bizim çalışmalarımız ve yatırımlarımız sürekli devam edecek. Bir yandan organize sanayi ve serbest bölge sürekli büyümeye devam ediyor. Hükümet olarak Antalya için ne gerekiyorsa yapıyoruz. Cumhurbaşkanımız Antalya’ya çok önem veriyor. Antalya, Türkiye’nin dünyaya açılan kapısı. G20 zirvesi burada gerçekleşti, aynı şekilde her büyük organizasyonun yolu bir şekilde Antalya’dan geçiyor. Bu yüzden inşallah daha büyük yatırımlarla Antalya’nın marka değerini daha da arttıracağız” şeklinde konuştu.

EXPO Alanın akıbeti

EXPO 2016 projesinin çok önemli bir vizyon projesi olduğuna değinen AK Parti Antalya Milletvekili Mustafa Köse, “Ve ihayetinde misyonunu tamamladı. Şu an bu alanı nasıl değerlendireceğimizi planlıyoruz. Antalya için çok doğru bir adım atmamız gerekiyor, o alanı iyi değerlendirmeliyiz. Bu alan, hem Tarım Bakanımızın, hem Kültür Turizm ve Dışişleri Bakanımızın hem de Cumhurbaşkanımızın gündeminde. Birkaç öneri geldi ancak işin doğrusu daha henüz netleştirmedik, değerlendirme aşamasında tüm fikirler. İyi düşünelim ve en doğru adımı atalım kanaatindeyiz. İnce eleyip sık dokuyoruz, o yüzden bir bekleme aşamasında. Fikrimiz tam berraklaştığı zaman kamuoyu ile paylaşacağız.

Böcek yanlız tabelalarda var

Muhittin Böcek’in çalışmalarını kesinlikle yeterli bulmuyorum. Antalya’da Büyükşehir belediyesini sadece tabelalarda görüyoruz, sahada etkinliğini görmüyoruz. Yapılan işlerin, Menderes başkanımızın döneminde yapılan işlere göre çok geride olduğunu görüyoruz. Bunu sadece biz söylemiyoruz, halkımızda söylüyor. Büyükşehir’in yapması gereken işleri bizden bekliyorlar artık. -Onlar zaten yapmaz, siz yaparsınız- diyorlar bize. Tabelalarda şu kadar söz verdik ve daha fazlasını yaptık diye yayınlıyorlar. Ancak sahaya bakınca bir icraat görmüyoruz işin doğrusu. Yazık günah bu şehre.

Neden yerel de iki kere seçim kaybedildi

“Tabii ki bunun nedeni bizim eksikliklerimizden kaynaklıdır. Sadece belediye başkanımızın yanlışından değil, teşkilat olarak yanlışımızdan kaynaklıdır. Sonrasında tekrar biz başa geldik Antalya’da ve çok büyük hizmetler ve yatırımlar yaptık. Ancak bundan sonraki dönemde vatandaş oyunu tekrar bizden yana kullanmadı. Tabii burada genel konjonktürün de etkisi vardır. O seçim döneminde yaşanan birçok hadise var. Ama bizim de yanlışlarımız elbette olmuştur, bunlardan ders çıkarıp önümüzdeki yerel seçimde yönetime tekrar talip olacağız. Yapmamız gereken de budur. Sonuçta her şeyi doğru yapmış olsak vatandaş yine bize oy vermiş olurdu. Ancak o dönem seçim, yerel seçim havasında değil de bir referandum havasında olduğu için farklı dış etmenlerin nedeniyle kaybettiğimizi düşünüyoruz. Bazen şöyle dönüp kendinize bakmanız gerekir ve biz de bunu yapıyoruz.

“Antalya kimsenin kalesi değil”

AK Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş’ın, geçmişte yaptığı, -Antalya AK Parti’nin kalesidir- açıklamasına da değinen Vekil Mustafa Köse, “Hiçbir yerin, hiç kimsenin kalesi olduğu görüşüne katılmam. Sonuçta siz doğru işler yaparsanız, vatandaşın gönlüne dokunursanız, vatandaş size oy verir. Bunu yapamazsanız yapan tarafa verir. Bugün sizi destekler ancak yarın oy vermeyebilir. Bu tamamen sizin performansınız ile ilgilidir. Dolayısıyla burası onun kalesi şurası bunun kalesi demek doğru değildir. Ancak şunu söyleyebilirim, Antalya Ak Parti’yi her zaman bağrına basmıştır. Benim İl Başkanı olduğum dönemlerde, Antalya için Cumhuriyet Halk Partisi’nin kalesi denirdi. Buna hep karşı çıkardım, Antalya hiç kimsenin kalesi değildir; Antalya Türkiye’nin gözbebeğidir. Benim yaklaşımım da bu şekilde. İl Başkanımız o cümleyi şu manada söylemiştir; Antalya Ak Parti için çok önemli, bu yüzden Antalya’ya hükümetimizin çok eli değdi. Ak Parti, Antalya’yı Türkiye’nin yıldızı haline getirdi” şeklinde konuştu.

MKYK toplantıları

Köse “Genel Merkezdeki yönetim kurulu toplantılarımız ayda bir yapılıyor. Ülkedeki siyasi gelişmeler, ekonomik gelişmeler ile ilgili sunumlar gerçekleştiriliyor. Ardından her sunum üzerine müzakereler gerçekleştiriliyor. O sorular cevaplandırılıyor. En son da herkes Türkiye’deki gelişmeler üzerine Cumhurbaşkanımıza sorular soruyorlar ve o soruların ilgilileri, bu soruları cevaplandırıyor. O anda cevaplanamasa bile, bir sonraki toplantıya kadar cevaplar hazır ediliyor. Bunun dışında zaman zaman bir araya geldiğimiz küçük sohbetlerde, Sayın Cumhurbaşkanımız Antalya’nın ne kadar önemli olduğunu ifade ediyor. Sağ olsun bize her anlamda destek veriyor”.

İl başkanları görevden alınacak mı?

Kulis bilgisi olarak yansıtılan, 27 İl başkanının görevden alınacağı  söylentilerine de yanıt veren Köse,  “Ben aynı zamanda Teşkilat Başkan Yardımcılığı görevini yürütüyorum. Görevden alınma haberi gazetelere çıktığında, ben de teşkilat başkanımıza sordum, -Böyle bir şey var mı?- diye. Kendisi, -Ben de basından okudum. Öyle bir şey yok- şeklinde cevap vermişti. Dolayısıyla bu haber tamamen uydurma. Ne 27 il başkanı, ne 7 il başkanının görevden alınması söz konusu değil. Ama şu var, önümüzde bir seçim var ve seçim havasına girildiği zaman, il başkanı arkadaşlarımızın milletvekilliği için istifaları söz konusu olabiliyor. Bu durumlarda çalışmalar yaparak yeni il başkanlarımızı göreve getiririz. Ancak şu an öyle bir durum söz konusu değil” açıklamalarında bulundu.

Tarıma talep oldukça yoğun

 “Çiftçimizin, tarımcımızın kazanması için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz” diyen Köse,  “Ukrayna-Rusya savaşı etkileri hala devam etmesine rağmen dünyada, ülkemizde turizm sektörü şu an çok güzel işlemekte yaptığımız diplomatik çalışmalar sayesinde. Şu an 8 milyon turist ağırlamaktayız. Cumhurbaşkanımız başından beri sürekli faizi düşük tutma eğilimi ile yaptı çalışmalarını. Bu da üretimin ve istihdamın artmasını sağladı. Yurtdışı ile ticaretlerimiz, ihracatlar hızla devam ediyor. Ayrıca Antalya’nın toprağı çok verimli bu yüzden her yere seralar kurulmaya başlandı. Bu da su ve elektrik beklentileri doğuruyor, dün gittiğimiz köylerde de bu talepler yoğunluktaydı. Artık insanlar kendi işlerini bırakıp topraklarında tarım yapmaya başladılar. İnsanlar artık ürettiğinin karşılığını alabiliyorlar ve tarıma talep oldukça yoğun”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.