Sanatta İstanbul rüzgarı

İstanbul'da yaşamını sürdüren Sivaslı ressam Yavuz Saraçoğlu, 16'ncı kişisel sergisi için Antalya'yı tercih etti.

29 Ağustos 2013 Perşembe 10:48
Sanatta İstanbul rüzgarı
Antalya'nın, turizmden sonra kültür-sanat şehri olarak da anıldığına dikkat çeken Saraçoğlu, kendine özgü geliştirdiği tekniklerle yaptığı 50 yağlıboya, suluboya resim, 12 gravür çalışması eserlerini Muratpaşa Belediyesi'ne ait Aydın Kanza Sanat Galerisi'nde Antalyalı sanatseverlerin beğenisine sundu. Resim sanatında çok renkliliği seven ve naif bir üslup kullanan sanatçı, eski İstanbul'un güzelliklerini tuvallerinde yaşatıyor.

Resim sanatının yanında, gravür tekniği eğitimi de alan Yavuz Saraçoğlu, Emniyet Genel Müdürlüğü'nce açılan resim yarışmasında da ikincilik ödülü kazanmıştı. Uluslararası Özgün Baskı Yarışması, İstanbul Resim Heykel Müzesi Derneği Resim Yarışması, Şanlıurfa Kelaynak ve Çevre Festivali Resim Yarışması, Üsküdar Belediyesi Kâtibim Şenlikleri Uygulamalı Resim Yarışması'nda çeşitli ödüller de kazanan sanatçı, "Tablolarıma, ülkemizin tüm renklerini yansıtıyorum. Doğayı, hayvanları seven, doğayla baş başa yaşarken heyecan duyan bir sanatçıyım" dedi.

Son Güncelleme: 29.08.2013 10:52
Anahtar Kelimeler:
İstanbulSergiAhtalyaRessam
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.