Koruyucu anneye 'Yılın Annesi' ödülü

Antalya İş Kadınları Derneği (ANTİKAD) yönetimi, Çocuk Evleri Sitesi'nde büyüyen engelli 6 yaşındaki Evren A.'yı koruyucu aile olarak yanına alan 2 çocuk annesi 54 yaşındaki Sibel Hıdır'ı 'Yılın Annesi' seçti.

06 Mart 2015 Cuma 12:47
Koruyucu anneye 'Yılın Annesi' ödülü
ANTİKAD Başkanı Leman Sedef Tuna ile Aile Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Nevzat Özer, Sibel Hıdır'ı ve Evren A.'yı evlerinde ziyaret etti. Ahatlı Mahallesi'nde büfe işleten eşi Hasan Murat Hıdır, oğlu 23 yaşındaki Bahadır ve kızı 17 yaşındaki Gözde Nur ile birlikte yaşayan Sibel Hıdır, Evren'in de ailenin bir üyesi olduğunu söyledi.

8 ay önce koruyucu aile olarak yanlarına aldıklarını, ilk birkaç gün birbirlerine alışmaya çalıştıklarını, ardından Evren'in kendisine 'anne', eşine ise 'baba' dediğini anlatan Sibel Hıdır, "Kimsesiz bir çocuğun koruyucu ailesi olma fikri uzun süredir aklımdaydı. Fakat emekli olduktan sonra almayı düşünüyordum. Kararı verme aşamam ise otobüste tanımadığım bir kadının yanıma oturması ve hiç ortada bir şey yokken 'Kimsesiz bir çocuğu al büyüt' demesiyle başladı" dedi.

HER GECE EVREN'İ RÜYAMDA GÖRDÜM
Otobüsteki konuşmanın etkisini üzerinden atamadığını, akşamında ise yaşadıklarını eşine anlattığını sözlerine ekleyen Hıdır, "Eşime söylediğimde çok şaşırdı. Birlikte gidip başvurumuzu yaptık. Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne müracaat ettikten sonra 3 ay kadar tanışma ve bilgilendirme zamanı verildi. Ben bu süre içinde hiç görmediğim halde Evren'i her gece rüyamda gördüm. Bir gün telefon geldi ve 'Koruyucu ailesi olacağınız çocukla tanışma zamanı geldi' dediler. Gittiğimde karşımda duran, her gece rüyamda gördüğüm çocuktu. Yani Evren'di. Elimin ayağımın titrediğini hissettim. Evren'in eşimle beni karşısında gördüğünde ilk söylediği kelime 'Baba'ydı. Eşim de o anı asla unutamaz. 'Evren bizim çocuğumuz olmalı. Hemen bizimle gelsin' dedi ve Evren ailemizin bir üyesi oldu" diye konuştu.

EVREN OKULA GİDİYOR
Evren'in hayatını en güzel şekilde yaşaması, topluma yararlı bir birey olarak yetişmesi için çabaladıklarını vurgulayan Hıdır, "Evren konuşmakta zorlanıyor. Sol kolunda da hareket kısıtlılığı var. Özel eğitim okuluna gidiyor konuşma eğitimi alıyor. Aynı zamanda kolu için rehabilitasyona gidiyor. Ayşe Atmaca İlköğretim Okulu'nda ise birinci sınıfta. Arkadaşları ve öğretmenleriyle de arası çok iyi" dedi.

MUCİZEVİ BİR KADIN
Sibel Hıdır'ı 'yılın annesi' seçmelerindeki nedeni anlatan ANTİKAD Başkanı Leman Sedef Tuna ise "Sibel hanım çok farklı bir insan. 2 çocuk yetiştirmiş, ayrıca 1 çocuğa koruyucu annelik yapan mucizevi bir kadın. Dernek yönetimi olarak gerçekten farklı bir kadına bu ödülü vermek istedik. Sibel Hıdır özverisi ve sevgisiyle bu ödülü fazlasıyla hak ediyor" diye konuştu.

104 ÇOCUK, KORUYUCU AİLELERİN YANINDA
Evren'in koruyucu ailesinin yanına verilmesi sürecindeki takip ve çalışmaları yakından izleyen Aile Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Nevzat Özer, aileyi ve Evren'i yalnız bırakmıyor. Ekibiyle birlikte sık sık ziyaretlerde bulunan Özen, "Koruyucu ailelerin yanına verilen çocuklar, kurum bakımımızda olan çocuklarımız. Yani devletin çocukları. Antalya'da 104 çocuğu koruyucu ailelerin yanına teslim ettik. Evren de bu çocuklardan birisi" diye konuştu.
 

Son Güncelleme: 06.03.2015 12:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.