Gazipaşa'da çilek hasadı başladı

Yılda 25 tonluk çilek üretiminin gerçekleştirildiği Gazipaşa'da baharın ilk çilek hasadı başladı.

12 Mart 2015 Perşembe 11:54
Gazipaşa'da çilek hasadı başladı
Türkiye'nin önemli çilek üretim merkezlerinden biri olan Gazipaşa'da yılın ilk çilek hasadına başlandı. Gazipaşa'da 7 bin dekar alanda yıllık 25 ton çilek üretimi yapılıyor. Çilek üretiminden memnun olan çiftçiler ise ürünlerin pazarlama aşamasında pahalandığından dert yanıyor. Ürünlerin vatandaşa ulaşıncaya kadar fiyatının oldukça yükseldiğini söyleyen üretici Sabri Gültekin, "Biz çileği Gazipaşa Sebze ve Meyve Hali'ne 3.5 liradan satıyoruz ancak ürün vatandaşa ulaşıncaya kadar fiyat iki katına çıkıyor. Birilerinin bu duruma çare bulması lazım. Biz ucuza satıyoruz, vatandaş ise çileği çok pahalıya yiyor" dedi.

KADINLAR İÇİN GELİR KAPISI
Çilek üretimi kadınlar için de gelir kapısı oluyor. Seralarda çilek toplayan kadınlar iş bulabildikleri için sevinçli olduklarını anlatıyor. Hanife Emen, "Komşumuzun çilek tarlasında boş olduğumuz zaman çalışıyoruz. Yaklaşık 3 aylık bir döneme denk geliyor. Çalışıp eve katkı sağlıyoruz, kendi eksiklerimizi karşılıyoruz" diye konuştu.

Çilek işçiliğinin zor olduğunu kaydeden Emen, "Çilek işi zahmetli. Küçük tüneller içerisinde olmasından dolayı toplarken mutlaka eğilip doğrulmanız veya oturmanız gerekiyor. Toplaması kadar dikimi de bakımı da pahalı. Ancak ilçemizde hem istihdam açısından hem de üretim açısından en çok çilek toplama işi oluyor. Biz artık alıştık bize zor gelmiyor" şeklinde konuştu.
 

Son Güncelleme: 12.03.2015 11:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.