Antalya dünya çocuklarını ağırlamaya hazırlanıyor

Antalya'da bu yıl 15-23 Nisan tarihleri arasında 37'nci kez düzenlenecek olan TRT 37. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği, tanıtım toplantısı yapıldı.

10 Mart 2015 Salı 12:16
Antalya dünya çocuklarını ağırlamaya hazırlanıyor
Falez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde düzenlenen toplantıya, Vali Muammer Türker, Vali Yardımcısı Recep Yüksel, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, İl Emniyet Müdürü Cemil Tonbul, TRT Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Eren, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Birol Ekici, Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkan Vekili Ali Ergin'in yanı sıra, organizasyona destek veren resmi ve özel kurum temsilcileri katıldı.

Organizasyon çalışmaları hakkında valilik başta olmak üzere Antalyalıların, çocukların, kent dinamiklerinin, kısacası herkesin üzerine düşen görevi yerine getireceğine inandığını belirten Vali Türker, “Bu yıl ve gelecek yıl Antalya'da düzenlenecek olan TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği, Antalya için farklı bir öneme sahip. Çünkü 2016 yılında Expo'nun da kurdelesinin kesileceği gün, Expo'nun temasına uygun şekilde gerçekleştirilecek şenliklerin farklı bir önemi olacak. Şenlikler, Türkiye'nin ve Antalya'nın tanıtımını daha da güçlendirecek şekilde devam edecek. Çalışmaların ayrıntılarını TRT yönetimi takip ediyor, fakat çalışmalar valilik, vatandaşlar, aileler, çocukların katılımıyla yürütülüyor" dedi.

TRT Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Eren ise şenliğin ayrıntılı programı hakkında bilgi verdi. Mustafa Kemal Atatürk'ün, TBMM açılış gününü Türk çocuklarına armağan ettiğini ve dünyanın tek çocuk bayramı olan 23 Nisan Çocuk Bayramı kutlamaları nedeniyle düzenlenen TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği'nin 1979 yılından bu yana düzenlendiğini belirten Eren, “36 yıldır 118 değişik ülkeden 30 bin çocuğun katılımı ile Ankara, İstanbul, Bursa, Konya, İzmir ve Gaziantep gibi farklı şehirlerde kutlanan çocuk şenliği, bu yıl 15-23 Nisan tarihleri arasında Antalya'da gerçekleşecek. Şenliğe 50 ülkeden çocuk gruplarının katılması bekleniyor" dedi.

Şenlikler için Antalya'ya gelecek çocukların gönüllü ailelerin yanında kardeş çocuklar programı ile konaklayacaklarını vurgulayan Eren, konuşmasına şöyle devam etti:

“Şenlikler 15 Nisan tarihinde tüm konuk ülke çocuklarının ve şehir çocuklarının katıldığı çocuk ülkesinin açılışının yapılacağı şenlik yürüyüşü ile başlayacak. Şenlikler 10 gün boyunca Antalya'yı rengarenk bir çocuk ülkesine çevirecek. Konuk çocuklarımız farklı mekanlarda kendi kültürlerinin en güzel gösterilerini sergileyecek. Halkımıza kendi kültürlerini tanıtma imkanı bulacaklar. Antalya'da misafir oldukları süre içinde, ülkemizi, insanımızı, gelenek ve göreneklerimizi, kültürümüzü, konukseverliğimizi tanıma şansı yakalayacaklar. TRT Çocuk kanalı çizgi film kahramanlarının sahne gösterileri, yarışmalar, oyunlar etkinlikler gün boyu yapılacak. Çocuk konseptli sinema, tiyatro gösterimleri ve ünlü konserleri gerçekleşecek. 23 Nisan günü ise gala programı ile şenlikler son bulacak."
 

Son Güncelleme: 10.03.2015 12:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.