6 Mart coşkuyla kutlandı

Atatürk'ün Antalya'ya gelişinin 85'inci yıldönümü törenlerle kutlandı. Cumhuriyet Meydanı'nda başlayan kutlama töreni, Atatürk Evi'nde devam etti.

06 Mart 2015 Cuma 11:26
6 Mart coşkuyla kutlandı
Mustafa Kemal Atatürk'ün, Antalya'ya gelişinin 85'inci yılı, Vali Yardımcısı Hüseyin Ece, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Garnizon Komutanı Tuğgeneral İrfan Can, askeri erkan, sivil toplum örgütleri ve siyasi parti temsilcilerinin yanı sıra, lise öğrencilerinin katılımıyla Cumhuriyet Meydanı'nda kutlandı. Lise öğrencilerinin taşıdığı bayrak ve flamaların altında gerçekleşen törene çok sayıda Antalyalı da katıldı.

Askeri bando eşliğinde saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunduğu törenin ardından protokol anıta çelenk koydu. Çelenk koyma töreninin ardından protokol, Atatürk Evi'ni ziyaret etti. Atatürk'ün, Antalya ziyareti sırasında kaldığı evin içindeki eserleri inceleyen Ece, Türel ve Can, eserler hakkında bilgi aldı. Atatürk'ün şahsi eşyalarını dikkatle inceleyen protokol üyeleri, Cumhuriyet tarihinde kullanılan kağıt paraların sergilendiği bölümü dolaştı.

Protokolun Atatürk Evi gezisinin ardından müze, vatandaşların ziyaretine açıldı.
 

Son Güncelleme: 06.03.2015 11:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.