Rusya farklı tarım ürünleri istiyor

KARADENİZ Ekonomik İşbirliği Konseyi (KEİK) Rusya Ulusal Konseyi Başkanı Victor Arkhipov, Rusya'da Antalya'nın domates, salatalık, portakal gibi ürünlerinin yanı sıra, farklı ürünleri de görmek istediklerini söyledi.

13 Aralık 2016 Salı 13:46
Rusya farklı tarım ürünleri istiyor
KEİK Moskova ve Türkiye ofis üyeleri, Antalya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı Mevlüt Yeni'yi ziyaret etti. KEİK Rusya Ulusal Konseyi Başkanı Victor Arkhipov, KEİK'in 2017 yılında 25'inci yılını kutlayacağını söyledi. KEİK'in Türkiye, Rusya ve Yunanistan'ın girişimiyle oluşturulduğunu hatırlatan Arkhipov, konseyin çeyrek yüzyıl içerisinde bölgenin kalkınması için çok başarılı çalışmalar yaptığına değindi. Bölgedeki gelişmelerin gözle görülebilir boyuta ulaştığını belirten Arkhipov, 10 yıl önce geldiği Antalya'da büyük farkı görebildiğini kaydetti.

YENİ ORTAK ARAYIŞI
Konsey olarak Türkiye'de yatırım için yeni ortaklar aramaya geldiklerini dile getiren Arkhipov, şöyle konuştu: “Birçok alandan ortak arıyoruz. Yılda gelen 3 milyon Rus turist sayısını eski seviyeye getirmek için elimizden geleni yapacağız. Durgunluktan sonra ticari ilişkiler tekrar başladı. Yalnızca domates, salatalık, portakal gibi tarım ürünlerini değil, zengin Antalya topraklarından yeni ürünleri de ülkemizde görmek istiyoruz."



ÜÇÜNCÜ AKLA İHTİYAÇ YOK
KEİK Türkiye Ulusal Konseyi Başkanı Erdoğan Gündüzpolat ise Türkiye ve Rusya'nın Avrasya'nın iki dev gücü olduğunu söyledi. Tarihin iki ülkeyi yeni şeyler geliştirmek için bir araya getirdiğini belirten Gündüzpolat, “Rusların ve Türklerin üçüncü bir akla ve ülkeye ihtiyacı yok. Yapmamız gereken ortak şirketler kurmak ve işbirliğini en üst seviyeye çıkarmak. Batının ambargoları ve siyasi baskıları iki ülkeyi işbirliğinden döndüremeyecektir. İki ülke kendilerine ait modelleri geliştirip önümüzdeki dönem bunları ilan edecektir. Amacımız Antalya'daki iş ve medya dünyasında yeni modeller geliştirmek" diye konuştu.

AGC Başkanı Mevlüt Yeni de iki ülke arasında medyanın çok önemli bir köprü olduğunu söyledi. Herkesin bu köprüyü kullanmasını isteyen Mevlüt Yeni, “Antalya, Rusya için turizm açısından olduğu kadar tarım ve medya açısından da çok önemli bir şehir. Biz bu bilincin hiç dışına çıkmadık. Haberlerimizde hiçbir zaman barış ve dostluk dilinden vazgeçmedik" dedi. Başkan Yeni, nisan veya mayıs ayında Rusya'dan 1000 gazeteciyi ağırlamak için çalışma yaptıklarını kaydetti.

Son Güncelleme: 13.12.2016 13:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.