Dünya devlerinin gözü Aksu'nun üzerinde

Türkiye’de sebze tohumculuğu alanında öncü ilçe olan Aksu, dünyanın dev firmaları tarafından mercek altına alındı.

12 Aralık 2016 Pazartesi 12:01
Dünya devlerinin gözü Aksu'nun üzerinde
Dünya devlerinin bağımsız tohum firmalarını satın alarak gıda üretimini kontrol etmeyi amaçladıklarını söyleyen işadamı Mehmet Yüksel, “Sebze tohumlarında Hollanda ve İsrail tohumlarına bağlı değiliz. Kendi kendimize yeteriz” dedi.

Aksu iş dünyasının sesi olan Markaksu dergisinin bir standla katıldığı Growtech tarım fuarı, ilçemizdeki sektörel gelişimin boyutlarını gözler önüne serdi. Aksu merkezli faaliyet gösteren çok sayıda tohum ve fide firması, Türkiye’nin en büyük tarımsal buluşmasında yer aldı. Fuar dolayısıyla, dünyanın önde gelen tarım firmalarının, Aksu’dakiler başta olmak üzere, Türk tohum firmaları ile yakından ilgilendikleri dikkati çekti.
Türkiye’nin en büyük yerli tohumculuk firması olan ve 69 ülkeye ihracat yapan Yüksel Tohumculuk Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yüksel, “Bugün insanlık için çok stratejik ve elzem olan 2 alan var: ‘Enerji’ ve ‘Tarım’. Dünya genelinde tohum pazarının büyüklüğü 52 milyar dolar ülkemizde ise bu rakam 1 milyar dolar civarında” dedi.
Dünyada bağımsız çok az tohum firması kaldığını, birkaç büyük tohum firmasının dünya genelindeki firmaları tek tek satın aldıklarını kaydeden Yüksel, “Bu dev firmalar bizi de satın almak istediler. Amaçları belli ‘gıdayı kontrol etmek. Biz ulusal tohumculuğun gücüne inanıyoruz. Firmamızı dünya devlerine satmamız söz konusu değil” diye konuştu.








 

Son Güncelleme: 12.12.2016 12:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.