ATB Başkanı Çandır: "Yıllıkta girdi fiyatlarında yaklaşık 30 puanlık iyileşme söz konusu olmuştur"

Antalya Ticaret Borsası (ATB) ve Antalya Tarım Konseyi Başkanı Ali Çandır, tarımsal girdi fiyatlarına ilişkini, "Yıllıkta girdi fiyatlarında yaklaşık 30 puanlık iyileşme söz konusu olmuştur" dedi.

25 Temmuz 2022 Pazartesi 12:36
ATB Başkanı Çandır: "Yıllıkta girdi fiyatlarında yaklaşık 30 puanlık iyileşme söz konusu olmuştur"

ANTALYA (İHA) 
TÜİK tarafından mayıs ayı tarımsal üretici fiyat endeksinin (Tarım-ÜFE) aylık yüzde 16.18, yıllık ise yüzde 154.97 açıklandığını hatırlatan ATB ve Antalya Tarım Konseyi Başkanı Ali Çandır, “Tarımsal faaliyetlerde bulunanlar açısından son bir yıllık eğilim sürekli aleyhte devam ederken, nisan ayında olduğu gibi mayıs ayında da bu durum aylıkta yaklaşık 10 puanlık bir iyileşmenin yanı sıra yıllıkta da girdi fiyatlarında yaklaşık 30 puanlık iyileşme söz konusu olmuştur. Önümüzdeki aylarda bu eğilimin devam etmesi halinde tarımsal faaliyetlerde bulunanlar için rahatlatıcı bir dönem yaşanabilir” dedi.
Mayıs ayında tarımda kullanılan mal ve hizmetlerin fiyatlarında aylık yüzde 5.55, yıllık ise yüzde 133.09’luk artış olduğunu da belirten Çandır, tarımsal yatırıma katkı sağlayan mal ve hizmetlerin fiyatlarında ise aylık yüzde 5.15 ve yıllık yüzde 67.70’lik artış ilan edildiğini kaydetti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.