"Tehditlere, cezalara rağmen mücadelemizi bırakmadık"

Antalya Beşkonaklılar Birlik ve Beraberlik Dernek Başkanı Hakan Halim Okudan, cumhuriyet tarihinin en büyük yangını olan Manavgat yangınında yanmayan alanlardan biri olan Beşkonak Köprülü Kanyon Kırkkavak Mahallesi'ne yapılması planlanan mermer ocağına karşı gösterdiği direnişten dolayı tehdit edildiğini ileri sürerek, ““Aldığımız tehditlere, cezalara rağmen mücadelemizi bırakmadık. Bizi rızıkla tehdit ettiler” dedi.

07 Haziran 2022 Salı 17:35
"Tehditlere, cezalara rağmen mücadelemizi bırakmadık"

Antalya Beşkonaklılar Birlik ve Beraberlik Dernek Başkanı Halim Okudan, Beşkonak Köprülü Kanyon Kırkkavak Mahallesi’ne yapılması planlanan mermer ocağına karşı gösterilen başarılı direnişi ve arka planında kedisine yönelik işletilen süreci basın toplantısında dile getirdi.

Hakan Halim Okudan,  “3 yıldır Bölgemizde izin verilen mermer ocaklarına karşı, açılmasını istemeyen bölge halkına öncülük ederek siz değerli basın mensuplarımızın da desteğiyle onurlu bir şekilde dik durduk ve ocakların açılmasına engel olduk. Dünyanın içerisinden geçtiği çevresel etkileri yoğun olan bu dönemde Beşkonak gibi karstik su özelliği bulunan bölgelere ihtiyacımız her zamankinden çok daha fazladır. Gerçekleştirdiğimiz memleket mücadelesinde geldiğimiz noktaları, hayati öneme sahip kırılmaları ve toprağına sahip çıkan halkımıza öncülük ederken aldığımız tehditlere, cezalara rağmen dik durarak yalnız bırakmadığımız vatandaşlarımızla aldığımız yolu, ocakların akıbetini siz değerli basın mensupları aracılığıyla Antalya kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz. Biz düşersek Beşkonak düşer” dedi.

‘Toroslara sahip çıkana sahip çıkarım’

Okudan, “Ne zaman ki bölgemizde kurulmak istenen mermer ocaklarına dur dedik ve hemşehrilerimizi yalnız bırakmadık o zaman Toroslara gözlerini dikenler şerefle çalıştığım Orman Genel Müdürlüğü çatısı altında şahsımı çalıştırmayacaklarını, açtıkları soruşturmalar ve şikayetlerle dile getirdiler. Memleketimize sahip çıkıyorum, çıkıyoruz diye Rızkımla tehdit edildim. Aynı kişiler içeride bir kısım muhtarları ve rafting kooperatif başkanını bize karşı tavır aldırmak suretiyle halkımızı yalnız bırakarak bölgemizden istediklerini almak istediler.  Yüce Allah her zaman doğru yolda olanların tarafında oldu. Ve biz memleketimizde açılmak istenen 3 ayrı lokasyon da farklı köylerde izni verilen mermer ocaklarına hemşehrilerimizin iradesine sahip çıkarak izin vermedik, açılmamasına vesile olduk. Bir değil iki değil tam 3 adet mermer ocağına Beşkonak’ta dur dedik. Mermer Ocakları sebebiyle şahsıma ard arda açılan hem idari hem adli soruşturmalar, İktidar Partisinin Milletvekili tehditleri ile Tarım ve Orman Bakanlığımızın mart ayındaki, memur basın açıklamasında bulunamaz diye sanki şahsım için çıkartmış olduğu genelge ile bölgemizin gür sesi kesilmek istendi. Memlekete sahip çıktığım için muhalefete çalışıyor diye kamuoyunda lanse edildim.  Mermer Ocakları hakkında basına vermiş olduğum demeçler sebebiyle hakkımda en son kınama cezası da verildi. Bir takım idari uygulamalar neticesinde Orman Bölge Müdürlüğü çatısı altında ata topraklarıma Toroslara sahip çıkamayacağımı anladım. Rızkın teminatı yüce Allah'tır.  Memlekete sahip çıkıyoruz diye Rızıkla tehdit edildiğimde Muratpaşa Belediye Başkanımız Sayın Ümit Uysal bey, ‘Toroslara sahip çıkana bende sahip çıkarım’ diyerek haklı ve cesur duruşumuza desteğini verdi ve kapılarını Beşkonaklılara açtı. Bu Memleket duruşundan dolayı Ümit Uysal  başkanımıza teşekkür ediyorum.  Yine ilk günden bu yana  Antalya’ nın ve Türkiye’nin senin gibi cesur liyakatli gençlerine ihtiyacı var diyerek haklı memleket mücadelemizde yanımızda olan gazeteci büyüğümüz Cevat Alp beye ve Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı hemşehrimiz İdris Taş beyin şahsında tüm basın mensuplarına da ayrıca teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

‘Antalya da mermer ocağı olmayan tek bölge Beşkonak coğrafyasına sahip çıkarak da aktif bir yurttaş olarak devletimize olan vatandaşlık görevimizi yerine getiriyoruz’ diyen Hakan Halim Okudan, “Bölgenin dernek başkanı olarak da aynı misyon ile çalışmalara devam ediyoruz. Bir memleket sevdalısı olarak Antalya’mızın Gazipaşa’sından Kaş’ ına kadar olan hudutları ata topraklarımız olarak görüyorum. Yeryüzü cenneti olma vasfı, özelliği taşıyan Türkiye’nin 6. Milli Parkı Beşkonak Köprülü Kanyon sınırları olan 11 köyde Mermer Ocağı açılmaması yönünde kararlılığımızı sürdürüyoruz. En son Kırkkavak bölgemizde izni verilen mermer ocağı davasında geçen hafta 9 adet bilirkişi ve mahkeme heyeti ile köyümüze keşfe gittik. Ara kararda yürütmeyi durdurma kararı çıkan davamızda nihai kararında çed gerekli değildir kararın iptalinin çıkacağını umuyoruz. Yeryüzünün yüzeyi altından daha değerli bunu da her fırsatta dile getiriyoruz. Hemşerilerim şunu iyi bilmenizi istiyorum; Biz, tek başına bir birey veyahut sivil toplum kuruluşu temsilcisi veya sadece bir dernek başkanı değil; gazetecisinden akademisyenine, memurundan işçisine, esnafından çiftçisine birçok alanda vatan ve millet sevdasıyla dertli ve taşın altına elini koyan hemşerilerimizle birlikte memlekete can suyu  olan  ve daha fazla olmaya hazır bir ekibiz. Memleket gayretli insanların omuzları üzerinde yükselir. Her ne yaşarsak yaşayalım, Bizde memleketimizin geleceği için umutluyuz. Çünkü ne bedel isteniyorsa ödüyoruz ve çok çalışıyoruz. Başta Beşkonaklılar olmak üzere tüm Antalyalı hemşerilerim; Memleketin artık doğruları konuşabilen yanlışları dile getirebilen dik duracak insanlara ihtiyacı var.

‘Mayına basmakla tehdit’

Okudan, “Mart ayının ortalarında Tarım ve Orman Bakanı bir genelge çıkardı. Sanki şahsımıza ait bir genelge çıkartılmış gibi. Genelgede, “Memur hiçbir şekilde basın açıklaması yapamaz’ Bizde şunu söyledik, ‘Anayasal hakkımızı kullanıyoruz. Memur da olsak 657’ye tabi de olsak burada sosyal faaliyet ve sosyal statüde bir açıklama yapıyoruz’ dedik. Mart ayı itibariyle biz basın açıklaması yapamadık. Çünkü ihraç edecekleri pozisyona sokacaklardı bizi. Memleketimizin sadece Kırk Kavak'taki sorunu değil valla. Bucak'ta ne kadar altın Kaya'dan memleketimizin sadece 40 alanda değil. Beşkonak Altınkaya’da,  Bozyaka'da mülkiyet sorunları var. Mayıs ayı içerisinde Milli Park Genel Müdürlüğü Ballı Bucak köyünüzün 116 hanesini yıkım ve tahliye kararı gönderildi. Biz bunu basına veremedik. ‘Basın açıklaması yapamazsınız’ dediler.   Yeşilbağ köyümüzde en uygun tarım arazisi diyebileceğimiz 500 Hektarlık bir alana bakanlık tarafından  güneş panelleri kurmak istediğini muhtarlığa bildirdi. Muhtarımız aradı. Biz de dedik ki, ‘Şu an basın açıklaması yapamıyoruz’ işte geçiş yaptıktan sonra basın açıklamalarına başlayacağız. Çünkü memleketimizin bir iradesi var. Ekolojik gerekçeleri var. Muhtarlığın ilgili firma ile görüşmesinde şu söylendi. Biz tarım arazilerinde bu işlemi yapılmasını istemiyoruz. Dağlık alanlarda,  Milli Parklardan veya Orman Genel Müdürlüğü'nden kiralama yapabilirsiniz. Niye tarım arazisi? Tapu alanlar?  diye konuşuldu. Yine farklı köylerimizde farklı projelerle Beşkonak coğrafyası ciddi tehlike ve tahribat ile ilgili telafisi mümkün olmayan alanlar söz konusu olduğu için biz de artık daha gür bir sesle alanı değiştirerek o yüzden bu çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Geçen hafta cuma günü itibariyle Muratpaşa Belediyesi'nde işe başlamış oldum. Zaten mahkeme kararı ile biz idari mahkemeye itirazda bulunduk bizi rızıkla tehdit edenler ceza verdi.”

Son Güncelleme: 07.06.2022 17:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.