ŞARAPLA YIKADIĞI PİPOSU KIRILINCA ŞİKAYETÇİ OLDU

Antalya'da bir sigortacı, satın aldığı lüle taşı pipoyu gelenek üzerine şarapla yıkaması sonrası üç parçaya ayrılınca firmaya şikayette bulundu. Piponun değiştirilme talebi kabul edilmeyince olayın yansıdığı Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO), pipoyu satan esnafa uyarı cezası verdi.

12 Temmuz 2014 Cumartesi 13:18
ŞARAPLA YIKADIĞI PİPOSU KIRILINCA ŞİKAYETÇİ OLDU
Antalya'da sigortacılık yapan Tahir İbili, bir mücevherat firmasından yaklaşık 3 ay önce pipo satın aldı. Lüle taşından yapılmış, 140 lira değerindeki pipo geleneksel yöntemlerden biri olan şarapla temizlendi ve birkaç dakika içinde 3 parçaya ayrıldı.

Pipo sahibi Tahir İbili, "Bazı kısımları da yarılmıştı. Neden olduğunu algılayamadım. Sonra firmaya götürüp anlattım ve nedenini sordum. 'Abi bunu kesin düşürdün' dedi. Düşürmediğimi söyledim ve önünde de attım yere bir şey olmadı. 'Yalnız buna şarap döktüm ve pipolar şarapla temizlenir' diye mantığını anlattım. 'Tamam işte şarap döktün ondan oldu' dedi bu kez de. 'Önce kırdın sonra şarap döktün, başka ne diyeceksin' dedim ve iadesini, değiştirilmesini istedim. Ancak kabul etmediler. İçinde kullanma talimatı da yoktu ve bana şarap ya da suyla yıkanmayacağını söylemedi" iddialarını dile getirdi.

LÜLE TAŞI SIVIYA ÇOK HASSAS
Lüle taşının çok hassas bir madde olduğunu öğrendiğini belirten Tahir İbili, "Eskişehir'den ikinci bir pipo aldım. Oradaki satıcı aynen, 'kesinlikle su bile değirmeyin, eğer temizlik yapacaksanız kuru ya da çok hafif nemli bezle temizlik yapın' dedi. 'Sıvı maddeyle temas ettirmeyin' diye özellikle söyledi. Buradaki mağaza satıcısının da bunu satarken müşteriyi bilgilendirmesi gerekiyor. Müşteri bilmiyor olabilir lüle taşının sıvıya karşı çok hassas olduğunu. Bugün satın alınan birçok şeyin içinde kullanma kılavuzu ya da talimatlar vardır" diye konuştu.

Bu gelişmenin ardından Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'na (ATSO) şikayette bulunduğunu ifade eden Bilici, ATSO'dan firmaya uyarı cezası verildiğini ve bu uyarının tekrarlanması halinde de 6 ay kapatma cezası alabileceğini söyledi.

Tahir İbili, pipoyla ilgili Tüketici Hakem Heyeti'ne de başvurduğunu kaydetti.

Son Güncelleme: 12.07.2014 13:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.