İş cinayetlerine karşı Soma'da büyük buluşma

Türkiye Mimar ve Mühendis Odaları Birliği (TMMOB), Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) ve Türk Tabipler Birliği'ne (TTB) bağlı tüm meslek odalarının mensupları, 16 Mayıs'ta tarihin en büyük işçi katliamının yaşandığı Soma'da büyük buluşma gerçekleştirecek. Türkiye'nin 40 noktasında yürüyüşler, imza kampanyaları gibi etkinliklerle de iş cinayetlerine karşı mücadele kararı alındı.

03 Mart 2015 Salı 14:40
İş cinayetlerine karşı Soma'da büyük buluşma
3 Mart İş Cinayetlerine Karşı Mücadele Günü nedeniyle Antalya İnşaat Mühendisleri Odası'nda meslek odaları ve sendika temsilcilerinin katılımıyla yapılan toplantıda, önümüzdeki süreçte yürütülecek mücadelelere ilişkin bilgi verildi.

Zonguldak Kozlu'da 263 madencinin yaşamını yitirdiği 3 Mart 1992'deki facianın, 2013'te 'İş Cinayetlerine Karşı Mücadele Günü' olarak ilan edildiğini hatırlatan Antalya Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Vahap Tuncer, grup adına açıklamada bulundu. Ülkemizde her yıl binlerce iş kazası yaşandığı ve yüzlerce emekçinin hayatını kaybettiği veya yaralandığını belirten Vahap Tuncer, her yıl artan iş cinayetlerinin, ülkemizde işçi sağlığı ve güvenliğiyle ilgili düzenlemelerin ne kadar sorunlu olduğunu gösterdiğini söyledi.

ALIN TERİNE GÖZYAŞI VE KAN KARIŞIYOR
Vahap Tuncer, ölçülemeyen karbonmonoksit oranı, bakımı yapılmayan cephe asansörü, kapatılmayan inşaat boşluğu, elektrik kaçağı gibi asıl nedeni neoliberal politikalar olan iş cinayetlerinde her yıl yüzlerce emekçinin hayatını kaybettiği ve sakat kaldığını, yüzlerce emekçinin alın terine gözyaşı ve kan karıştığını kaydetti. Yalvaç'taki tarım işçileri, Soma ve Ermenek'teki madenciler, imalathane inşaat işçilerinin işçi katliamlarında can verdiklerini dile getiren Tuncer, iş cinayetlerinin son bulmasının ancak işçi, emekçi ve tüm halkın kendilerini ilgilendiren tüm konularda söz, yetki ve karar hakkının olduğu, eşit, özgür ve demokratik bir Türkiye ile mümkün olduğunu vurguladı.

40 NOKTADA YÜRÜYÜŞ
İş cinayetleri ve işçi katliamlarına dur demek için Türkiye genelinde önümüzdeki günlerde tarih ve yerleri belirlenecek 40 noktada yürüyüş yapılacağını duyuran Tuncer, “Basın açıklamalarıyla sesimizi yükselteceğiz. Önümüzdeki günlerde imza kampanyaları, kitlesel açıklamalar, meşaleli yürüyüşlerle kampanyamızı büyüteceğiz. 16 Mayıs 2015'te tarihimizin en büyük işçi katliamının yaşandığı yerde, Soma'da buluşacağız. İş cinayetleri ne kader ne fıtrat. İş cinayetleri engellenebilir, yeter ki bilimin ve tekniğin gereği yapılsın. Yeter ki taşeron düzeni, güvencesiz çalıştırma son bulsun. Sendikal haklar tanınsın. Her çalışmanın öznesi insan ve yaşam olsun" diye konuştu.
 

Son Güncelleme: 03.03.2015 14:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.