Demre'de Noel Baba ayinle anıldı

ANTALYA'nın Demre İlçesi'nde yaşayıp 6 Aralık'ta öldüğü kabul edilen Noel Baba, mezarının da bulunduğu belirtilen müzede düzenlenen ayinle anıldı.

06 Aralık 2016 Salı 14:56
Demre'de Noel Baba ayinle anıldı
Demre'deki Noel Baba Müzesi'nde düzenlenen ayini, Fener Rum Patrikhanesi'nden gelen din adamı metropolit Hıristomas Kalaycı yönetti. Ayine İstanbul Fener Rum Patrikhanesi, Yunanistan ve değişik ülkelerden gelen din adamları, Yunanistan'ın İzmir Başkonsolosu Argyro Papoulia, Demre Belediye Başkanı AK Partili Süleyman Topcu'nun da aralarında bulunduğu 500 kişi katıldı.
Ayinde, İstanbul Fener Rum Patrikhanesi, Yunanistan ve değişik ülkelerden gelen din adamları barış, dostluk, kardeşlik, savaşların, dünyada açlığın sona ermesi, tüm insanlığın mutluluğu için dua etti. İlahiler söylenen ayinin sonunda, katılanlara kutsanmış ekmek ikram edildi.



'SİZİN DİNİNİZ SİZE, BENİM DİNİM DE BANADIR'
Ayin sonunda Yunanca ve Türkçe konuşma yapan Hıristomas Kalaycı, dünyaya barış ve dostluk diledi. Kalaycı konuşmasında, şöyle dedi: "Hükümetimizin ve Demreli'lerin; uzun süreden beri gerçekleştirdiğimiz ayinlerin tecrübesiyle yegane amacımızın dini vecibelerimizi yerine getirmek olduğunu anlamış olmaları bizlere huzur vermektedir. Bizleri Kuran-ı Kerim'in Kafirun Suresi'ndeki 'Sizin dininiz size, benim dinim de banadır' şeklindeki ayete uygun olarak, kimsenin dinine karışmadan, kendi inancımız çerçevesinde, yaratıcımıza bizlere şefaat etmesi, ülkemizden ve halkımızdan huzuru, refahı ve mutluluğu eksik etmemesi için dua etmekteyiz." 

Son Güncelleme: 06.12.2016 14:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.