Antalya'nın gururu

'O Ses Çocuklar'ın yarışmacılarından 12 yaşındaki Zehra Tuncer, sesi ve yetenekleriyle dikkati çekiyor. 5 yaşından beri müzikle uğraşan, müziğe düşkün bir ailenin çocuğu olan Zehra'nın kendine ait iki oratoryo bestesi de bulunuyor.

15 Temmuz 2014 Salı 10:26
Antalya'nın gururu
Antalya'da yaşayan Zehra Tuncer, O Ses Çocuklar yarışmasına katıldıktan sonra tüm Türkiye'nin tanıdığı bir isim haline geldi. Sesiyle dikkati üzerine çeken Zehra Tuncer, yarışma jürisi ünlü popçu Hadise'nin takımına girdi. Videoları internette binlerce kez izlenen Zehra Tuncer, Antalya'nın da gururu oldu. Konyaaltı İlçesi'nde ailesiyle birlikte yaşayan Akdeniz Üniversitesi Antalya Devlet Konservatuvarı Müzik ve Bale İlkokulu 7'nci sınıf öğrencisi Zehra Tuncer, yarışmada 'mutlak kulak (duyulan bir notayı bir referans almadan başka bir notayla karşılaştırmadan tanıyabilme yeteneği)' ile de ilgi odağı oldu.

İLK BESTEYİ İKİNCİ SINIFTA YAPTI
5 yaşından beri müzikle uğraşan ve piyano dersleri alan Zehra Tuncer, birçok beste yaparken iki de oratoryo besteledi. Müziğe düşkün bir ailenin çocuğu olan ve her gün saatlerce piyano çalan Zehra Tuncer, ilk bestesini ikinci sınıftayken yaptı. Sakarya adını verdiği besteyi daha sonra oratoryoya dönüştüren Zehra Tuncer, sadece Antalya'nın değil ailesinin de gururu oldu. Turizmci babası Fatih Tuncer, yüksek makine mühendisi annesi Hayriye Tuncer ve üstün yetenekli çocuklar okulunda eğitim gören ve kendisi gibi piyano çalıp müzikle ilgilenen ağabeyi Atahan Tuncer ile birlikte yaşayan Zehra, müzikle ilişkisini anlattı.

BESTELERİM VAR, ORATORYO YAZIYORUM
Yarışmanın reklamlarını televizyonda gördüğünü, anne ve babasından izin aldıktan sonra yarışmaya başvurduğunu aktaran Zehra Tuncer, şarkı söylerken ya da piyano çalarken sadece ona konsantre olduğunu ifade etti. Müzik sayesinde kendini mutlu hissettiğini dile getiren Zehra Tuncer, "Kendi bestelerim var. Oratoryo yazıyorum. Pop eserleri de yazıyorum. Hepsini ayrı ayrı seviyorum, ilgi gösteriyorum. Ama daha çok klasik müzikle ilgileniyorum. Sonuçta konservatuvar okuyorum" dedi.


ÇOCUKLAR İÇİN ORATORYO YAZDI
Sakarya Savaşı'yla ilgili okulda gördüğü bir derste şiir yazdığını ve sonrasında onu oratoryoya dönüştürdüğünü belirten Zehra Tuncer, anneler gününde annesi için, öğretmenler gününde de öğretmeni için şiir yazıp beste yaptığını söyledi. Müzikte ilerlemek istediğini ve kendine Azerbaycanlı piyanist, besteci ve şarkıcı Aziza Mustafa Zadeh'i örnek aldığını vurgulayan Zehra Tuncer, orkestra şefi olmak istediğini de ifade etti. Savaşlarda çocukların çektiği acılardan esinlenerek 'Savaş Çocukları' adlı bir beste de yapan Zehra Tuncer, "Bu besteyi yaklaşık bir yıl önce yaptım. Her zaman görüyoruz savaşları, orada çocukların çektiği acılar aklıma geldi. Ondan esinlenerek bir şarkı yazmak istedim, oratoryo oldu" diye konuştu.

HADİSE'Yİ SEÇMEK İSTEDİM
Zehra Tuncer, yarışmada ünlü popçu Hadise'nin takımına girme nedenini ise şöyle anlattı:

"Aslında o kadar özel bir sebebi yoktu. Yabancı pop da söylüyorum, Türkçe türkü de söylüyorum. O an onu seçmek istedim. Nedenini bilmiyorum o kadar." Zehra Tuncer ayrıca, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'e de çağrı yaparak Piyano Festivali'nden desteğini çekmemesini istedi.

'HER ŞEYDEN ÖNCE SAYGIDEĞER İNSAN OLSUN'
Zehra Tuncer'in O Ses Çocuklar'da yarışması, onun kadar ailesini de heyecanlandırdı. Baba Fatih Tuncer, kızını televizyonda gördüğünde çok büyük heyecan hissettiğini belirtirken, "Hayatımda bu kadar heyecanlandığımı nadir hatırlıyorum. Çok mutlu oldum. Canımdan bir parçanın herkesin önünde sanat icra etmesi beni çok heyecanlandırdı" diye konuştu. Çocukluğundan beri müziğe duyduğu ilgi nedeniyle eşiyle birlikte tüm imkanlarını çocukları için seferber ettiklerini aktaran Fatih Tuncer, "Zehra çok istekli, çok da severek yapıyor, müzikle yaşıyor. Kızım kendisini nerede görmek istiyorsa ben orada görmek isterim. Her şeyden önce saygıdeğer bir insan olmasını isterim" diye konuştu.

ÇOCUKLARI EĞİTİM GÖRDÜ ANNE BESTE YAPTI
Her iki çocuğunun da müzik eğitiminin aslında anne karnında başladığını söyleyen Hayriye Tuncer ise, hamileliği döneminde çocuklarına günde 7-8 saat klasik müzik dinlettiğini aktardı. Zehra'nın ağabeyi Atahan'dan örnek alarak piyano derslerine başladığını dile getiren Hayriye Tuncer, kızını televizyonda görünce büyük gurur duyduğunu ifade etti. Zehra'nın örnek olabilecek şekilde müziğe devam etmesini istediğini kaydeden Hayriye Tuncer, çocuklarının müzik eğitiminin kendisini de beste yapmaya ittiğini anlattı. Çocuklarının aldığı piyano ve solfej dersleri sonrasında beste yapmaya karar verdiğini ve ilk bestelerinin altyapılarını Zehra ile birlikte yaptıklarını anlatan Hayriye Tuncer, "Zehra inanılmaz güzel yorumluyor benim şarkılarımı. Şimdilik Zehra ile çalışmak üzere besteleri bekletiyoruz ve çalışıyoruz da. Bu bizi çok mutlu ediyor" ifadelerini kullandı.

AĞABEYİ; ZEHRA BENİ GEÇTİ
Zehra gibi 5 yaşından beri piyano eğitimi alan 15 yaşındaki Atahan Tuncer de arada ders verdiği kardeşinin şu an kendinden daha ileri seviyede olduğunu söyledi. Kardeşini ekranda görmenin kendisini mutlu ettiğini belirten Atahan Tuncer, onun çok iyi şarkı söylediğini ifade etti. 

Son Güncelleme: 15.07.2014 10:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.