Alanya'da kardelenler korumaya alındı

Alanya Belediyesi'nin kardelenin neslinin tükenmemesi için hazırladığı proje doğrultusunda Sapadere Kanyonu'nda ekim yapıldı.

05 Mart 2015 Perşembe 16:42
Alanya'da kardelenler korumaya alındı
Alanya Belediyesi'nin 'Kardelen Kanyonu ve Köyler İstihdamla Güçleniyor' projesi kapsamında endemik bitki türü olan kardelen çiçekleri korumaya alındı. Proje kapsamında Sapadere Kanyonu'nda 1500 kardelen fidesi toprakla buluşturuldu. Fide ekimine Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Yardımcısı Adem Er, Park ve Bahçeler Müdürü Nazmi Uyar ile birim çalışanları katıldı.

KARDELENLER İNCELENDİ
Projeye destek veren Alanya Milli Parklar Mühendisliği de kardelenin doğal ortamda korunması için çalışma başlattı. Milli Parklar Mühendisliği Yaban Hayatı Koruma Şube Müdürü Mevlüt Kodal, Park ve Bahçeler Müdürlüğü Ziraat Mühendisi Gülen Pınarbaşı ve Proje Koordinasyon Birimi Görevlisi Berna Ayaz, Taşatan mevkiinde kardelenleri inceledi. Kardelenlerin yerinde yayılışını inceleyen ekip, bitkinin yok olmasını önlemek için çalışmalarına devam edecek.

YENİLERİ EKLENİYOR
Belediye Başkanı Yücel, projenin hedefleri arasında turizmin bölgede 12 aya çıkarılmasının hedeflendiğini söyledi. Bölgede yetişen kardelenlerin hem korumaya alındığını hem de yenilerinin ekildiğini belirten Başkan Yücel, "Amacımız köylerimizi istihdamla güçlendirirken, doğal bitki örtüsünü de korumak" dedi.
 

Son Güncelleme: 05.03.2015 16:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.