Güney Haberci - Antalya'nın Bir Numaralı Haber Portalı

Aksu’da gururlandıran başarı: Lale Nuray Türkiye üçüncüsü oldu

SPOR

Minikler Türkiye Judo Şampiyonası’nda Aksulu sporcu Lale Nuray Şekerci, Türkiye üçüncüsü olarak büyük bir başarıya imza attı.

Haber Merkezi-

15-17 Temmuz 2025 tarihleri arasında Mardin’de gerçekleştirilen şampiyonada 24 kg kategorisinde mücadele eden Lale Nuray Şekerci, gösterdiği üstün performansla Türkiye üçüncülüğünü kazandı. Aksu Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü bünyesinde görev yapan Judo Antrenörü Ümmühan Kıroğlu’nun öğrencisi olan Şekerci, aynı zamanda Aksu Çalkaya 75. Yıl Cumhuriyet Ortaokulu öğrencisi.

Başarının arka planında ise dikkat çeken bir süreç yer alıyor. Lale Nuray Şekerci, Aksu ilçesinde uygulanan “Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Programı” kapsamında yapılan ölçüm ve testler sonucu spora kazandırılmıştı. Judo Antrenörü Ümmühan Kıroğlu’nun disiplinli ve özverili çalışmalarıyla kısa sürede büyük yol kateden genç sporcu, ilçesini Türkiye Şampiyonası’nda başarıyla temsil ederek gurur kaynağı oldu.

Konuyla ilgili açıklama yapan Aksu Gençlik ve Spor İlçe Müdür Vekili Serkan Çapan, “Antrenörlerimiz eşliğinde tesislerimizde eğitim verdiğimiz 10 farklı bireysel ve takım spor branşında şampiyonlar çıkarmak istiyoruz ve bu konuda iddialıyız. Yaptığımız çalışmaların meyvelerini almaya başladık. İlçe sporcularımız artık sadece yerel değil, ulusal düzeyde de dereceler elde ediyor,” dedi.

Çapan, üstün gayretlerinden ötürü Antrenör Ümmühan Kıroğlu ve sporcu Lale Nuray Şekerci’yi tebrik ederek, “Sporun ve sporcunun yeni adresi Aksu’da, işimiz spor gücümüz gençlik” ifadelerini kullandı.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.