Güney Haberci - Antalya'nın Bir Numaralı Haber Portalı

Aksu delegesi kimi tercih etti?

SİYASET

AK Parti'de temayül yoklaması yapıldı. Aksu Belediye Başkan Adaylığı yarışına giren 8 aday adayı arasından tercihte bulunan Aksulu 113 delegenin çoğunluğu tercihini İlçe Başkanı Durmuş Kaan Şahin’den yana kıldığı ifade edildi.

Antalya genelinde 3 bin 600 delege Mimar Sinan Kongre Merkezi’nde 19 ilçe ve büyükşehir belediye başkanlığı adaylarını belirlemek üzere elektronik ortamda temayül yoklamasına katıldı. Aksu’dan da Ana Kademe, Kadın ve Gençlik Kolları, Mahalle temsilcileri ile Meclis üyelerinden oluşan 113 delege, Aksu Belediye Başkan aday adaylığı başvurusunda bulunan 8 isim arasında tercihte bulundu.

AK Parti kulislerinden sızan bilgilere göre Aksu’nun oy kullanan 113 delegesinin çoğunluğu tercihini AK Parti Aksu İlçe Başkanı Durmuş Kaan Şahin’den yana kıldığı ifade edildi.

Mahalli İdareler Seçimleri ‘ne yönelik Ak Parti temayül yoklaması Pazar günü saat 10.00'da tüm Türkiye'de aynı anda başladı. Delegeler aday olmasını istediği isimleri ilk defa elektronik ortamda bildirdi. Tüm Türkiye'yle birlikte Antalya'da da 3 bin 600 delege Mimar Sinan Kongre Merkezi'ne (MSKM) giderek, 19 ilçe ve büyükşehir belediyesi başkanlığı için görüşlerini sisteme girmeye başladı.

AK Parti Samsun Milletvekili ve eski Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ında gözlemci olarak katıldığı temayül yoklamasında Aksu’dan Belediye Başkan adayı adayı olarak mevcut Başkan Halil Şahin, İlçe Başkanı Durmuş Kaan Şahin, Emin Bal, Zeki Koyun, Tülay Ateş, Halim Okudan ve Sema Akıncı’da delegelerden oy almak için görücüye çıktı. Aksu’dan da 113 delege Aksu Belediye Başkan adayını belirmek için oy kulandı. Bu delegelerin çoğunluğu tercihini İlçe Başkanı Durmuş Kaan Şahin’den yana kıldığı kulis bilgisi olarak ifade edildi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.