Güney Haberci - Antalya'nın Bir Numaralı Haber Portalı

Festivalin Jüri Başkanı Ömer Vargı

KÜLTÜR-SANAT

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından 29 Kasım- 6 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek 52. Uluslararası Antalya Film Festivali'nin Ulusal Uzun Metrajlı Yarışma Jürisi başkanlığını Ömer Vargı üstlendi.

Sinemaya 1974 yılında Yılmaz Güney ve Şerif Gören ile 'Endişe' filminde çalışarak başlayan Ömer Vargı, 'Deprem', 'Taksi Şoförü' ve 'Nehir' filmlerinde Gören'in asistanlığını yaptı. 80'li yıllarda uzun metrajlı film yapımına başlayan Vargı, Link Prodüksiyon ve Filma-Cass'ın ortağı olarak, birçok uzun metrajlı filmin yanı sıra 1977 yılından bugüne 1000'den fazla reklam filmi yönetti.

HEM İZLEYİCİ HEM ELEŞTİRMEN

Sinemanın krizde olduğu yıllardan çıkmasını ve izleyicisiyle barışmasını sağlayan iki önemli gişe filminin, Şerif Gören imzalı 'Amerikalı' (1993) ile Yavuz Turgul imzalı 'Eşkıya'nın (1996) yapımcılığını Filma-Cass üstlendi. Ömer Vargı, 1998 yılında ilk kez bir uzun metraj film için yönetmenlik koltuğuna oturdu. Vargı, hem izleyici hem eleştirmenler tarafından beğenilen 'Her Şey Çok Güzel Olacak'a imza attı. Vargı, sonrasında 'İnşaat' (2003), 'Kabadayı' (2007), 'Anadolu Kartalları' (2011) ve 'İnşaat2'yi (2015) yönetti. Ömer Vargı, Festival Basın Ofisi aracılığıyla yaptığı açıklamada, "Sinema; yaratanı, yapanı, izleyicisi, yazarları ve festivalleriyle bir bütün. Uluslararası Antalya Film Festivali'nin, bu bütün içinde sinemamız adına korunması ve sahip çıkılması gereken geleneksel bir yapısının olduğunu düşünüyorum" dedi. 

 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.