Güney Haberci - Antalya'nın Bir Numaralı Haber Portalı

Okullar ne zaman açılacak?

GÜNDEM

18 milyon öğrenci ve yaklaşık 1 milyon eğitimci okulların yeniden eğitim faaliyetine başlayacağı tarihi merak ediyor. Uzaktan eğitimin sonra ereceği tarihe odaklanan öğrencileri bir yandan da olası uzatma kararından haberdar olmak için araştırmalarına hız verdi.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) aldığı karar doğrultusunda okullarda eğitime ara vermişti. Corona virüsü salgınına karşı alınan bu tedbirle birlikte milyonlarca öğrenci, TRT EBA TV ve EBA'nın online sistemi ile uzakta eğitimle, okul faaliyetlerine devam ediyor. Gözler şimdi okulların açılacağı tarihte. Öğrenciler, aileleri ve eğitimciler ise MEB'in açıklayacağı yeni kararı beliyor. Okullar ne zaman açılacak sorusuna Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da cevap verdi; "Milli Eğitim Bakanlığımızla bilim kurulumuza katılmak üzere konuştuk. Bugün eğitim konusunu gündemimize almış olacağız."

Bakanlar, Bilim kurulunun toplantısının ardından saat 19.15’ te sağlık ve eğitim alanındaki son duruma ilişkin açıklamalarda bulunacak.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.