Güney Haberci - Antalya'nın Bir Numaralı Haber Portalı

Çöpe atılan Atatürk posteri ile panolara savcılık soruşturması

GÜNDEM

Antalya'da Adem Tolunay Anadolu Lisesi'nde genel temizlik kapsamında çok sayıda Atatürk posteri, Gençliğe Hitabe ve İstiklal Marşı panolarının çöpe atılması olayına ilişkin Antalya Cumhuriyet Savcılığı soruşturma başlattı.

Antalya Adem Tolunay Anadolu Lisesi'ndeki genel temizlik sırasında çok sayıda Atatürk posteri, Gençliğe Hitabe ve İstiklal Marşı'nın yazılı olduğu panoların, okulun hemen önündeki iki çöp konteynırına bırakılması üzerine İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ardından Antalya Cumhuriyet Savcılığı da soruşturma başlattı.
Okul müdürü Osman Hatipoğlu'nun, okula müfettiş geleceği için genel bir temizlik yapıldığı yönündeki açıklamaları bulunan olaya ilişkin, Antalya Milli Eğitim Müdürlüğü Teftiş Kurulu ve Antalya Cumhuriyet Savcılığı'nca yürütülen iki ayrı soruşturmada okul müdürü, diğer yetkiler, temizlik görevlileri ve bölgedeki esnafın ifadelerine başvuruluyor.

ATATÜRK PORTRESİ KARAKOLA

Öte yandan çöpe atılan Atatürk resimlerini fark eden Erdal Orhan tarafından, bölgedeki esnafa dağıtılan resimlerden bazılarına polis tarafından el konuldu. Erdal Orhan, iddia bayiine verdiği Atatürk resminin Savcılık talimatıyla Bahçelievler Polis Merkezi'ne götürüldüğünü söyledi
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.