Güney Haberci - Antalya'nın Bir Numaralı Haber Portalı

MATSO Başkanı Boztaş'tan destek talebi

EKONOMİ

MANAVGAT Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Başkanı Ahmet Boztaş, ekonomik sorunlar nedeniyle devletten can suyu kredisi ve sicil affı konusunda destek beklediklerini ve bu konuda girişimde bulunduklarını söyledi.

MATSO'nun eylül ayı olağan meclis toplantısı, Müşterek Komite Toplantısı ile birlikte gerçekleştirildi. Toplantıda MATSO Başkanı Ahmet Boztaş, çalışmalar hakkında meclis ve komite üyelerine bilgi verdi. Bölge ekonomisinin en önemli gelir kaynağı olan turizmde yaşanan düşüşlerin birçok sektörü olumsuz etkilediğini söyleyen Başkan Boztaş, devlet tarafından daha önce esnaf odaları üyelerine yönelik verilen can suyu kredilerinin ticaret ve sanayi odalarına verilmediğini hatırlattı. Bölge ekonomisinde yaşanan sıkıntıların önüne geçmek amacıyla devletten ticaret ve sanayi odaları üyelerine yönelik can suyu kredisi verilmesi gerektiğini kaydeden Boztaş, bunun yanı sıra çek ve banka kredilerinde yaşanan gecikme veya ödeme sıkıntıları nedeniyle kara listeye girenlere de sicil affı getirilmesi gerektiğini söyledi.

Devlet tarafından sübvanse edilen destekler ve kredi kefalet kooperatifleri aracılığıyla esnaf odaları üyelerine verilen desteklerden MATSO üyelerinin de faydalanması amacıyla TOBB vasıtasıyla Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'na başvuruda bulunduklarını aktaran Başkan Boztaş, iki konuda da sonuca gitmek amacıyla kamuoyu oluşturulması gerektiğini kaydetti.

Toplantıda meclis ve komite üyeleri de yaşadıkları sorunlar hakkında bilgi vererek, sorunlarının çözülmesi için gerekli çalışmaların yapılması ve girişimlerde bulunulmasını istedi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.