1952 yılında kurulan tesisteki zeytin ve pamuk yağı üretim bölümlerinde, üretim işlemlerini heyecanla inceleyip fotoğraflar çeken öğrenciler, fabrika yetkililerini de soru yağmuruna tuttu. Yetkililer, ayıklama, yıkama ve işleme makinelerinden geçen zeytin ya da pamuk çekirdeğinden elde edilen sıvı yağın, son işlem olarak kutulanıp şişelendiğini, daha sonra da satışa sunulduğunu anlattı.
Fabrikada inceleme yaptılar
Fabrikada inceleme yaptılar
Güney Haberci - Antalya'nın Bir Numaralı Haber Portalı Güney Haberci - Antalya'nın Bir Numaralı Haber Portalı
EĞİTİM
Konyaaltı Koleji Özel Müzeyyen Çelebioğlu İlkokulu 4-A sınıfı öğrencileri, Aksu İlçesi'ndeki Antalya Pamuk ve Narenciye Tarım satış Kooperatifi (ANTBİRLİK) Yağ ve Çırçır Fabrikası'na gezi düzenledi.
Sosyal Bilgiler dersinin 'Üretimden Tüketime' konulu ünitesi, fabrikada görsel olarak işlendi. Öğrenciler, hammaddenin fabrikada ne tür aşamalardan geçirildiğini yerinde inceledi.
1952 yılında kurulan tesisteki zeytin ve pamuk yağı üretim bölümlerinde, üretim işlemlerini heyecanla inceleyip fotoğraflar çeken öğrenciler, fabrika yetkililerini de soru yağmuruna tuttu. Yetkililer, ayıklama, yıkama ve işleme makinelerinden geçen zeytin ya da pamuk çekirdeğinden elde edilen sıvı yağın, son işlem olarak kutulanıp şişelendiğini, daha sonra da satışa sunulduğunu anlattı.
1952 yılında kurulan tesisteki zeytin ve pamuk yağı üretim bölümlerinde, üretim işlemlerini heyecanla inceleyip fotoğraflar çeken öğrenciler, fabrika yetkililerini de soru yağmuruna tuttu. Yetkililer, ayıklama, yıkama ve işleme makinelerinden geçen zeytin ya da pamuk çekirdeğinden elde edilen sıvı yağın, son işlem olarak kutulanıp şişelendiğini, daha sonra da satışa sunulduğunu anlattı.
Paylaş: