Güney Haberci - Antalya'nın Bir Numaralı Haber Portalı

Akdeniz Üniversitesi'ne yoğun ilgi

EĞİTİM

AKDENİZ Üniversitesi (AÜ), Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2019-YKS) yerleştirme sonuçlarına göre yüzde yüze yakın kontenjan doluluğuna ulaşarak en çok tercih edilen üniversiteler arasında yer aldı.


Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan YKS'nin tercih sonuçları raporuna göre Akdeniz Üniversitesi'nin ön lisans ve lisans eğitiminde kontenjanlarının tamamına yakını doldu.

2019-2020 eğitim ve öğretim yılı için üniversitelerde öğrenim görecek öğrencilerin tercihleri sonucu önlisans eğitiminde 8 bin 156 kontenjandan 8 bin 95'i dolarken lisans eğitiminde açılan 6 bin 836 kontenjandan 6 bin 803'üne öğrencilerin yerleştirilmesiyle AÜ kontenjanlarını doldurdu.

AÜ'nün gerek önlisans, gerekse lisans eğitiminde bu kadar tercih edilir olmasının gurur ve mutluluk verici olduğunu ifade eden AÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, öğrencileri tebrik etti.

Kaliteli eğitimin yanı sıra öğrencilere sundukları sanatsal, sportif ve kültürel aktiviteler ile onları geleceğe en iyi şekilde hazırlayacaklarını belirten Rektör Ünal, öğrencilerin hayallerini gerçekleştirmesi için üniversite ailesi olarak her zaman yanlarında olacaklarını kaydetti.

AÜ'de ön kayıtların 19-21 Ağustos 2019 tarihleri arasında internet üzerinden yapılacağını belirten Rektör Ünal, tüm öğrencilerin 2019-2020 eğitim öğretim yılı yeni kayıt duyurusuna //oidb.akdeniz.edu.tr/yeni-kayit-duyurusu adresinden ulaşabileceğini söyledi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.