Güney Haberci - Antalya'nın Bir Numaralı Haber Portalı

Sualtı müzesi, balık popülasyonunu artırdı

BÖLGE

ANTALYA Deniz Ticaret Odası (DTO) tarafından yaptırılan Side Su altı Müzesi, balık ve deniz dibi canlı popülasyonunu artırdı.

 2015 yılı Nisan ayında dalış turizmi için kapılarını açan ve bulunduğu bölge deniz trafiğine kapatılan sualtı müzesinde balık çeşitliliği arttı. Deniz tabanında ekosistem için oldukça faydalı olduğu bilinen 'Axinealla' sünger türlerinin çoğaldığı gözlemlendi. 5 ana temada 110 heykelin yerleştirildiği müzeye geçen sezon 30 binin üzerinde profesyonel ve amatör dalgıç daldı. 

Müzenin Avrupa ve Türkiye'de ilk olduğuna dikkat çeken Antalya DTO Başkanı İnanç Kendiroğlu, “Müze, Side sualtı turizmine büyük canlılık getirdi. Müzenin açıldığı günden bu yana deniz trafiğinin o bölgede yasak olması balık türlerinin de müze ve çevresine yerleşmesini sağlıyor. Balıklar sakin ve korunaklı yerleri yaşam alanı olarak seçiyor. Önceki yıllarda iki- üç farklı balık türüne rastlanırken şimdilerde rengarenk balık türlerine rastlamak mümkün. Üstelik deniz tabanında, deniz dibi ekosisteminin vazgeçilmezi olan sünger türleri de çıkmaya başladı. Birkaç yıl sonra sualtı müzesinin çevresini bambaşka göreceğiz" diye konuştu.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.