Güney Haberci - Antalya'nın Bir Numaralı Haber Portalı

Servis şoförlerine bilgilendirme toplantısı

BÖLGE

ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde jandarma ve emniyetin trafik görevlilerinin katılımıyla okul servis şoförlerine yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Pazartesi günü başlayacak olan 2019- 2020 eğitim öğretim yılında öğrencilerin evleriyle okulları arasında güvenli şekilde seyahat edebilmeleri amacıyla Manavgat'ta jandarma ve polis tarafından okul servis araçlarının şoförlerine yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Manavgat Servisçiler Odası'nın girişimiyle Manavgat Şoförler Odası toplantı salonunda yapılan toplantıda İl Jandarma Komutanlığı ve Manavgat İlçe Jandarma Komutanlığı Trafik Timi, İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği ve Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği'nden görevliler, servis şoförlerine bilgilendirmede bulundu

ÖĞRENCİ MÜŞTERİ DEĞİLDİR

Bilgilendirme toplantısında şoförlere taşımacılıklarını yaptıkları öğrencilerin müşteri değil, gelecek nesiller olduğu bilinciyle hizmet verilmesi gerektiği anlatılarak, 'Okul Servis Araçları Hizmet Yönetmeliği' hakkında bilgi verdi. Görevliler ayrıca sürücülerin ve araçlarda görevli rehberlerin çalışma şekil ve kuralları ile servis araçlarında olması gereken nitelikler ve uyulması gereken kurallar hakkında açıklamada bulundu. Toplantıda ayrıca şoförlere bilgilendirici broşür dağıtımı yapıldı.

SERVİS SÜRÜCÜLERİNE EĞİTİM

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı ilk ve orta dereceli okullarda 2019- 2020 eğitim ve öğretim yılının önümüzdeki pazartesi günü başlayıp 19 Haziran 2020 cuma günü sona ereceğini belirten jandarma trafik görevlileri, "İçişleri Bakanlığınca eğitim ve öğretim yılı boyunca okul servis araçlarının karıştığı trafik kazalarıyla mücadele etmek ve taşımacılık faaliyetlerinin disiplin altında tutulmasını sağlamak amacıyla her eğitim ve öğretim döneminde okul servis araç sürücülerine yönelik eğitimler verilmekte ve araçlar denetlenmektedir. Bu kapsamda 2019-2020 yılı eğitim öğretim yılı başlamadan önce Antalya İl Jandarma Komutanlığı Trafik Timlerince okul servis araçları ve sürücülerine yönelik eğitim ve bilgilendirme faaliyetleri kapsamında 167 okul servis sürücüsüne eğitim verilmiştir. 2019-2020 eğitim döneminde okul servis sürücülerine yönelik eğitimi ve denetimleri bundan sonra da devam edecektir" ifadelerini kullandı.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.