Güney Haberci - Antalya'nın Bir Numaralı Haber Portalı

Rus Ekaterina, Müslüman oldu

BÖLGE

Manavgat İlçesi'nde bir Türk vatandaşıyla evlenmeye hazırlanan Rus uyruklu 20 yaşındaki Ekaterina Zhuravleva, Müslüman oldu.

Müslüman olmak için İlçe Müftülüğü'ne müracaat eden Ekaterina Zhuravleva, müftülükte düzenlen 'ihtida' töreninde Müftü Hasan Hayri Yaşar ve şahitlerin huzurunda kelime-i şahadet getirerek Müslüman oldu. 'Melek' adını alan Ekaterina Zhuravleva'ya ihtida belgesini Müftü Yaşar verdi.

İslam'ın barış, esenlik ve huzur dini olduğunu, insanlara huzur ve saadet getirdiğini anlatan Müftü Yaşar, Zhuravleva'ya Diyanet yayınlarından çeşitli kitaplar hediye etti.

Rusya'da yaşadığını ve devamlı Türkiye'ye gelip gittiğini, Yusuf adında Türk vatandaşıyla evleneceğini aktaran Ekaterina Zhuravleva ise Müslümanların yaşantısından, ezan sesinden çok etkilendiğini ve İslam'ı araştırmaya karar verdiğini kaydetti. İslam'ın akıl ve mantık dini olduğunu fark ettiğini vurgulayan Zhuravleva, "Tamamen kendi isteğimle Müslüman olmaya karar verdim. Müslüman olmaktan gurur, mutluluk ve şeref duydum. İslam'ı seçmekle gerçek huzuru buldum" diye konuştu.


Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.