Güney Haberci - Antalya'nın Bir Numaralı Haber Portalı

Kumluca'da yarım kalan halat çekme yarışı yapıldı

BÖLGE

ANTALYA'nın Kumluca İlçesi'nde Tarım ve Seracılık Festivali kapsamında dün yarışma sırasında halatın kopması ve bir yarışmacının sakatlanması nedeniyle yapılamayan halat çekme yarışı bugün yeniden yapıldı.

Kumluca'da bu yıl 17'ncisi gerçekleştirilen Tarım ve Seracılık Festivali ekinlikleri kapsamında dün gerçekleştirilen mahalleler arası halat çekme yarışması, halatın kopması sonucu kafasını beton zemine çarpan Sarıkavak Mahallesi takımında yarışan 45 yaşındaki Musa Kökez yaralandı. Kökez, ambulansla Kumluca Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Talihsiz kazanın ardından iptal edilen yarışma bugünkü festival etkinliklerinde tekrarlandı. 16 takımdan 3'ü yarışmadan çekilirken, diğer takımlar eleme usulüyle yarıştı.

Takımların yarışması sırasında izleyiciler ve takım koordinatörleri yarışmacılara hem tezahüratta bulundu hem de taktik verdi. Yarışma sırasından sakatlık yaşayan yarışmacılara ise alanda bulunan sağlık görevlileri tarafından anında müdahale edildi. Yarışmanın finalinde Karacaören Mahallesi takımıyla karşılaşan Adrasan Mahallesi takımı zorlu mücadelenin ardından birinci oldu. Yarışmayı kazandıktan sonra Adrasan Mahallesi takımı oyuncuları büyük sevinç yaşadı. 

Etkinlikten sonra halat yarışmasında katılanları kutlayan Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, "Yarışmada çok çetin mücadeleler yapıldı. Biz bu işe halkın bu kadar ilgi duyacağını ve bu kadar çetin mücadelelerin olacağını tahmin etmiyorduk. Anladık ki yapılabilecek değişik alternatif etkinlikler içerisine her yıl halat yarışını da koyacağız" dedi.




Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.