Güney Haberci - Antalya'nın Bir Numaralı Haber Portalı

Kumluca'da Kolpa konseri

BÖLGE

ANTALYA'nın Kumluca İlçesi'nde Tarım ve Seracılık Festivali kapsamında Kolpa grubu konser verdi.

Kumluca Belediyesi tarafından bu yıl 17'ncisi düzenlenen Tarım ve Seracılık Festivali kapsamında Karatepe Stadyumu'nda Kolpa Grubu sahneye çıktı. Öncesinde yapılan ödül töreninde, en iyi Yörük göçünü canlandıran grup İsmet Başer Özel Ödülü'nün sahibi oldu. Jürinin değerlendirmesinin ardından Kum Mahallesi'ne 10 bin liralık ödül ve Yörük Göçü Sancağı verildi. Halat çekme, Yörük göçü ve çeşitli etkinliklere destek veren muhtarlar ve vatandaşlara da ödülleriyle çeşitli hediyeler verildi.

Gecede konuşan Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, festivali gerçekleştirmekteki amaçlarının insanların geçmiş yaşamlarını unutturmayarak gelecek nesillere aktarmak olduğunu vurguladı. Başkan Çetinkaya, şöyle dedi:

"Festivalimiz etkinliklerinde Kumluca'dan tüm dünyaya bir ses vermek istedik. Kumluca dimdik ayakta, iri ve diri. Biz Yörük Göçü adı altında etkinlikler yapıyoruz. Bu hiçbir yerden taklit etmediğimiz, sadece Kumluca'nın ortak aklıyla milli kültürümüzü, 1500- 2000 yılık bir yaşam kültürünü günümüzde yaşatmaya ve gelecek nesillerimize aktarmaya çalışıyoruz. Biz bu etkinliği yaparken tarihimize, milli kültürümüze sahip çıkıyoruz."

Başkan Çetinkaya'nın konuşmasının ardından Kolpa Grubu sahneye çıktı. Seslendirdiği hareketli şarkılarla stadyumu dolduranları coşturan grup adına solist Barış'a konser sonunda Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya ve meclis üyesi İsmail Değirmenci tarafından çiçek verildi. Gecenin sponsoru işadamı Nadi Karasaçlı'ya da plaket verildi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.