Güney Haberci - Antalya'nın Bir Numaralı Haber Portalı

Jandarmada hüzünlü veda

BÖLGE

Kepez İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Aydoğan Esirti 5 yıllık görevinin ardından Batı Karadeniz Jandarma Bölge Komutanlığı Denetleme Heyeti'ne atandı. Görevde olduğu sırada birçok cinayet ve hırsızlık olayının aydınlatılmasını sağlayan Yüzbaşı Aydoğan Esirti'nin gidişi bölgede yaşayanlar tarafından üzüntüyle karşılandı.

Jandarma Yüzbaşı Aydoğan Esirti, Kepez İlçesi'ne 2009 yılında Kurucu İlçe Jandarma Komutanı olarak atanmıştı. Bu görevde 5 yıllık hizmet süresini tamamlayarak önemli başarılara imza atan Yüzbaşı Esirti, görev süresince cinayet olaylarının aydınlatılması, kayıp çocuk ve şahısların bulunması, aile içi şiddetin önlenmesi ve tarihi eserlerin korunmasına öncelik verdi. Sorumluluk alanında meydana gelen 9 cinayet olayının tamamını çözen ve 36 kayıp şahsın bulunmasında büyük rol oynayan Esirti ayrıca 100'ü aşkın hırsızlık şüphelisini yakaladı. Son olarak 80 yaşındaki Fadime Dönmez'in tek geçim kaynağı olan ineklerinin çalınması olayına büyük bir titizlikle araştıran ve kısa sürede şüphelileri yakalayarak inekleri Fatma nineye teslim eden Aydoğan Esirti bölgede yaşayanlar tarafından çok seviliyordu. Jandarmadaki son atamalarda Kastamonu'na tayini çıkan Yüzbaşı Erdoğan Esirti'nin, Batı Karadeniz Jandarma Bölge Komutanlığı Denetleme Heyeti'nde, Denetleme Subayı ve Jandarma Müfettişi olarak görev yapacağı açıklandı.

Görevli personeliyle birçok sosyal kampanyaya destek veren Yüzbaşı Aydoğan Esirti'nin ilçeden ayrılışı bölgede yaşayanlar tarafından hüzünle karşılandı. 
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.