Güney Haberci - Antalya'nın Bir Numaralı Haber Portalı

Galeride 'ebru' şenliği

BÖLGE

ANTALYA'da 'ebru' sanatını sevdirerek yaygınlaştırma çabası gösteren sanatçı Mukadder Kavas'ın öğrencileri tarafından yapılan eserler, '20 Kavanoz' adıyla açılan sergide beğeniye sunuldu.

Antalya Devlet Güzel Sanatlar Galerisi'ndeki serginin açılışını, ebru sanatçısı Mukadder Kavas ve öğrencileri birlikte yaptı. Açılışta kursiyerler Ayşe Öz, Bera Elif İltar, Ceren Kabaoğlu, Ecenaz Eğriboyun, Elif Kaplan, Elifnaz Özdemir, Memnune Uyanıkca, Mustafa Doğan, Orhan Abay, Öykü Esin, Tuğba Taşgın, Ümmühan Arıkan, Zülâl Türker canlı performans sergiledi. Öğrenciler, tekne içindeki suyun yüzeyine işledikleri kırmızı renk lale figürlerini günün hatırası olarak tuval yerine ellerinin üzerine aktardı. Teknede ebru çalışması yapılırken, bazı öğrenciler de yazdıkları 'Ebru' adlı şiiri okudu, flüt eşliğinde şarkılar seslendirildi. 

BOYANIN SUYLA DANSI

Mukadder Kavas, 'boyanın suyla dansı' olarak bilinen 'ebru' sanatına çocuk, genç ve yetişkinlerin ilgisinin her geçen gün arttığına dikkat çekti. Kavas, su yüzeyine serpiştirilen özel üretim toz ve sıvı boyalarla oluşturulan desenlerin düz renk kâğıt, ipek kumaş, giysi, şapka, kravat, ayakkabı ve farklı objelerin üzerine aktarıldığını, dekoratif eserlerin ortaya çıkarıldığını kaydetti.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.