Güney Haberci - Antalya'nın Bir Numaralı Haber Portalı

Emre, engel tanımadı ve futbolla hayata tutundu

BÖLGE

ANTALYA'da 12 yıl önce geçirdiği kaza sonrası sağ ayağı kesilen 16 yaşındaki Emre Gürpe, azmi ve futbol sevgisi sayesinde şimdi Türk Silahlı Kuvvetleri Ampute Takımı'nda mücadele ediyor.

Antalya'da 28 Ekim 2004'te meydana gelen kazada 4 yaşındaki Emre Gürpe, görünmez bir kazanın kurbanı oldu. Yüksekalan Mahallesi'nde virajı alamayan Ali Barsak yönetimindeki kamyon, 2 katlı gecekondunun birinci katındaki balkona çarptı. Balkon demirlerinden ayaklarını uzatıp oturan 4 yaşındaki Emre Gürpe, kamyon ile balkon arasında sıkıştı. Çarpmanın şiddetiyle minik Emre'nin sağ ayağı bileğinden koptu.
8 SAAT SÜREN AMELİYAT
Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde ameliyata alınan minik Emre'nin kopan ayağı, 8 saat süren operasyonla yerine dikildi. Bir süre sonra kan dolaşım bozukluğu nedeniyle ikinci ameliyat kararı alan doktorlar, Emre'nin ayağını bileğinden kesmek zorunda kaldı.

Yaşadığı talihsiz kaza sonrası bir ayağını kaybeden Emre Gürpe, yardımseverlerin harekete geçmesi sonrasında protez bir bacakla yeniden ayakta durmayı başardı. Emre'nin dramını gazeteden okuyan bir sigortacı ise Karayolları Zorunlu Mali Sorumluluk Sigorta Poliçesi kapsamında verilecek sigorta parasının Emre adına bankaya yatırılmasını sağladı. O dönem sigorta parası olarak Emre'nin hesabına 30 bin lira yatırıldı.

FUTBOLLA YAŞAMA TUTUNDU

O tarihte 4 yaşında olan Emre, futbol tutkusu sayesinde yaşama daha güçlü tutundu. Hayata küsmek yerine sporla yaşama sarıldığını anlatan Emre Gürpe, ilk olarak Antalya'da kurulan ampute takımında futbol oynamaya başladığını, ardından Gaziantep Ampute Takımı'na davet edildiğini belirtti. Gürpe, "Bir süre Gaziantep'te top oynadım. Hocalarımın dikkatini çekince Türk Silahlı Kuvvetleri Ampute Takımı'na çağrıldım. Yaklaşık 1 aydır Ankara'da futbol oynuyorum. Hayallerime kavuştum. Şimdi benimle aynı kaderi yaşayan arkadaşlarımın mücadele ettiği Türk Silahlı Kuvvetleri Ampute Futbol Takımı'nda şampiyonluğu hedefliyoruz" dedi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.