Güney Haberci - Antalya'nın Bir Numaralı Haber Portalı

EMEKTAR BİNAYA SON KAZMA

BÖLGE

2004 yılında yaşanan kolon patlamasının ardından boşaltılan İl Özel İdaresi'nin 14 katlı eski hizmet binasının yıkım işlemi neredeyse tamamlandı.

32 yıllık devasa bina, iş makinelerinin marifetiyle yerle bir edildi. Gece-gündüz sürdürülen çalışmaların sonucunda moloz yığınına dönüşen emektar binaya son kazma vuruluyor. Kent Merkezi Dönüşüm Projesi kapsamında yıkılan ve tarih olan 40 metre yükseklikteki binanın yeri, hafriyat işleminin de tamamlanmasıyla birlikte kentsel yaşam alanı olarak düzenlenecek.

Antalya'nın dünyaca ünlü falezleri üzerine oturtulan eski İl Özel İdare binası, 10 yıl önce binayı taşıyan bazı kolonlarda patlama meydana gelince boşaltılmış, bina kaderine terk edilmişti. 'Yıkılsın mı?' 'Yıkılmasın mı?' tartışmaları da yıllarca süren metruk binaya, Büyükşehir Belediye Meclisi'nden çıkan 'yıkım' kararının ardından ilk kazma, geçen 10 Haziran günü vurulmuş, yıkım işlemi ise Vali Sebahattin Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in de katılımıyla törenle başlatılmıştı.


Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.